wmo radar > Wat we doen

Wat we doen

Projecten

Mantelfoon

Mantelfoon ontlast mantelzorgers bij praktische én mentale zaken. We luisteren, ondersteunen bij vragen over regelingen en vergoedingen en helpen om weer overzicht te krijgen.

Lees meer

Tafelvanzeven

Tafelvanzeven is een sociale onderneming die bijdraagt aan maatschappelijke opgaven in Rotterdam. Wij leiden vrouwen met afstand tot de arbeidsmarkt op naar werk in de horeca.

Lees meer

Minder vallen door meer bewegen

‘Voorkom vallen. Blijf bewegen’ is een preventieve wijkgerichte aanpak valpreventie. Ons valpreventieprogramma bestaat uit de cursus ‘Kom in Beweging’, een interactieve e-learning en voorlichtingsfilms & beweegfilms met verschillende thema’s.

Lees meer

Jong in Rotterdam

Jong in Rotterdam is dé jongeren website van wmo radar. Hier lees je meer over alle projecten die we voor jongeren organiseren. Of bekijk onze activiteitenagenda en de contactgegevens van alle jongerenwerkers.

Lees meer

Powerklas+

Kinderen staan stevig(er) in hun schoenen dankzij de Powerklas+. Tijdens naschoolse bijeenkomsten volgen de Powerkids diverse workshops over het versterken van hun talenten, zelfvertrouwen en zelfbeeld.

Lees meer

PLAYgrounds010

Iedere week organiseren we activiteiten op het plein voor alle kinderen, ouders en verzorgers in de buurt. De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk. Met PLAYgrounds010 creëren we samen een positief klimaat om veilig buiten te spelen.

Lees meer

Comfortwoning

In onze comfortwoning vind je diverse slimme producten die het mogelijk maken om langer zelfstandig én veilig thuis te kunnen blijven wonen. De producten zijn verdeeld in de categorieën: veiligheid, gemak, welzijn en e-health.

Lees meer

VIT010

VIT010 is een uitstekend voorbeeld van innovatieve zorg en brengt online en offline samen. Met behulp van een eenvoudig online platform en tijdens groepsbijeenkomsten leer je hoe je met kleine stapjes groot verschil kunt maken.

Lees meer

Jongerenhubs

Een jongerenhub is een centrale plek in de wijk waar jongeren zelf de regie pakken over de ruimte, de inrichting en de activiteiten. Het is een ruimte met een huiselijke sfeer waarin je de kans krijgt jezelf te ontwikkelen en activiteiten te organiseren.

Lees meer

Khalid’s Gym | Thaiboksschool Oude Westen

Het is niet alleen thaiboksen en fitnessen wat er gebeurt bij Khalids Oude Westen gym! De leerlingen krijgen er namelijk naast een vechtleraar ook een inspirator, mentor en in sommige gevallen een vaderfiguur bij.

Lees meer

Samenwerkingen

Join Us

Stichting Join Us is er voor jongeren en doorbreekt het alleen zijn door ze in contact te brengen met leeftijdsgenoten. Stichting Join Us werkt samen met verschillende welzijnsorganisaties, waaronder wmo radar.

Lees meer

Slim in Huis

Met het project ‘Slim in Huis’ combineren we eHealth met traditionele ondersteuning waardoor meer Rotterdammers langer en met meer comfort thuis kunnen blijven wonen.

Lees meer

Gezonde Huizen van de Wijk

Wmo radar vindt het belangrijk dat kinderen en andere bezoekers zich in een gezonde omgeving kunnen bewegen. Een omgeving waar je gezond kunt eten en drinken en het goede voorbeeld wordt gegeven.

Lees meer

Welzijn op Recept

Wmo radar is aangesloten op ZorgDomein. Via ZorgDomein krijgt een huisarts inzicht in ons aanbod en kan patiënten vervolgens snel en veilig doorverwijzen.

Lees meer

Sportplaza Feyenoord

Sportplaza Feyenoord is het epicentrum van de sociaal-maatschappelijke activiteiten en projecten in Charlois. Feyenoord richt zich hier op het in beweging brengen en houden van Rotterdammers.

Lees meer

Gezond010

We vinden dat welzijn en gezondheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Investeren in gezondheid draagt bij aan het welzijn van bewoners. Daarom sluiten we ons aan bij netwerk Gezond010, om te leren, te delen en samen te werken.

Lees meer

Herstelacademie in de wijk

Kijk op de Wijk (van Reakt)

Kijk op de Wijk is een initiatief van Reakt (onderdeel van de Parnassia Groep) om op een bijzondere en inspirerende manier deelnemers te helpen de weg naar voorzieningen beter te vinden en zelfs nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Lees meer

Bouwen aan de nieuwe samenleving

Zo gaan jij+ik samen vooruit, de nieuwe samenleving is namelijk van ons allemaal!

Wie we zijn