wmo radar > Powerklas+

Powerklas+

Kinderen staan stevig(er) in hun schoenen dankzij de Powerklas+

Met de Powerklas+ zet wmo radar in op preventie. Hiermee stimuleren we de eigen kracht van kinderen én hun ouders. De Powerklas+ staat voor gezond en sociaal opgroeien, talentontwikkeling en verbinding maken met de samenleving. Tijdens naschoolse bijeenkomsten volgen de Powerkids diverse workshops over het ontdekken en versterken van hun talenten, zelfvertrouwen en zelfbeeld. We leren ze om te gaan met emoties en met anderen. Daarnaast krijgen de deelnemende kinderen ook huiswerkondersteuning. Want wanneer je beter in je vel zit, kan je ook beter leren. De betrokkenheid van ouders is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van hun kinderen. En daarom stimuleren we ouders om te ondersteunen bij activiteiten van de Powerklas+. Ook kunnen zij verschillende bijeenkomsten bijwonen over alledaagse onderwerpen op het gebied van opgroeien en ontwikkeling. Samen met andere Powerouders.

Met de Powerklas+ stimuleren we de eigen kracht van kinderen én hun ouders

Kinderen
In naschoolse bijeenkomsten volg je samen met andere kinderen wekelijks workshops over het ontdekken en versterken van je talenten, zelfvertrouwen, zelfbeeld, omgaan met emoties en omgaan met anderen. Daarnaast krijg je huiswerkondersteuning. Want wanneer je beter in je vel zit, kan je ook beter leren!

Ouders
Tijdens het opgroeien is de betrokkenheid van ouders belangrijk. Doet jouw kind mee aan de Powerklas+? Dan ben jij een Powerouder! Ondersteun ons bijvoorbeeld bij activiteiten en volg samen met andere Powerouders bijeenkomsten over alledaagse vragen en thema’s rondom opgroeien. Wij rekenen op jouw inzet, jij bent de expert!

✔ Word weerbaar bij tegenslag en leer stevig in je schoenen staan

✔ Ontdek en ontwikkel je talenten voor de toekomst

✔ Leer omgaan met anderen en met je eigen emoties

✔ Maak nieuwe vrienden

✔ Werk aan je schoolse vaardigheden

✔ Ouderbetrokkenheid

✔ Wekelijkse naschoolse bijeenkomsten

Meedoen met de Powerklas+?

Waar
Wekelijks in Huizen van de Wijk in Centrum en Delfshaven:
Stadsdriehoek, Spangen, Bospolder/Tussendijken, Nieuwe Westen/Middelland en Schiemond.

Voor wie
In Delfshaven is de Powerklas+ voor kinderen van groep 6 t/m groep 8 en hun ouders.
In het Centrum is de Powerklas+ zelfs voor kinderen vanaf groep 4! Kinderen uit groep 8 gaan in het Centrum naar het Jeugdnetwerk.

Meedoen is altijd gratis

De Powerklas+ is er voor kinderen van groep 4 t/m groep 8. We bieden de Powerklas+ aan op meerdere locaties in het Centrum, Charlois en Delfshaven.

Aanmelden voor de Powerklas+