wmo radar > VIT010

VIT010

VIT010 brengt online en offline samen

VIT010 is een project op basis van ‘blended care’ en een uitstekend voorbeeld van innovatieve zorg. Deze samenwerking tussen wmo radar en SmartVitaal, brengt online en offline samen. Door de inzet van gezondheidsplatform SmartVitaal kunnen gebruikers nieuwe, vitale gedragspatronen ontwikkelen. Dat digitale platform kunnen we vervolgens perfect koppelen aan een offline programma met fysieke begeleiding door leefstijlcoaches. Met VIT010 zoeken we voor wijkbewoners naar de juiste combinatie van online en offline. Zelfs als zij meer behoefte hebben aan offline ondersteuning. Hiermee beogen we een preventieve aanpak voor mensen met (risico op) chronische ziekten. Door in te zetten op preventie ontlasten we uiteindelijk de curatieve zorg en dragen we bij aan het verminderen van zorgkosten.

Leefstijl verbeteren
Rotterdam Centrum, Delfshaven en Overschie zijn de eerste drie gebieden waarin preventie met behulp van deze specifieke technologie plaatsvindt. Wijkbewoners worden op een positieve manier gestimuleerd om hun leefstijl te verbeteren. Door middel van voorlichting, het geven van inzicht met de VITR Vitaalscan en het bieden van online en offline begeleiding.

Meedoen met challenges
Met de VITR Vitaalscan ontdekken bewoners hoe hun leefstijl en hartrisico ervoor staat en worden ze uitgedaagd met challenges. Tijdens groepsbijeenkomsten wordt bij verschillende onderwerpen stilgestaan op een speelse manier. Zo zetten we mensen in beweging. Het delen van ervaringen tussen bewoners en coaches wordt ook gestimuleerd.

Verbeter je leefstijl en gezondheid. Eenvoudig, leuk en samen.

Bij VIT010 geloven we dat werken aan een gezondere leefstijl niet ingewikkeld hoeft te zijn. VIT010 helpt jou om een goede start te maken. Het is nu makkelijker dan ooit. Met behulp van een eenvoudig online platform en tijdens groepsbijeenkomsten leer je hoe je met kleine stapjes groot verschil kunt maken. We organiseren workshops met verschillende thema’s zoals: beweging, voeding, slapen en ontspanning. Volg de stappen hieronder om te beginnen.

Stap 1: De gratis online gezondheidstest

  • De VITR Vitaalscan is je startpunt
  • Laat in 5 minuten zien hoe je persoonlijke gezondheid en leefstijl ervoor staan
  • De test is in verschillende talen te maken


Stap 2: Bij jou in de buurt

  • Ondersteuning van o.a. leefstijlcoaches, diëtist en fysiotherapeut
  • Over o.a. voeding, beweging, slapen en stress
  • Samen is het nog makkelijker en leuker om aan je gezondheid te werken

 

Wat levert het jou op?

  • Je voelt je goed met meer energie
  • De kans op hart- en vaat ziekten en chronische aandoeningen vermindert
  • Meer grip op jouw manier van leven

Een gezondere leefstijl begint met kleine stapjes. Kleine stapjes met een groot effect.

Laat deze mooie kans niet liggen. Schrijf je vandaag nog in voor deelname aan VIT010! Iedereen kan de gratis scan doen via www.vit010.nl. En dus zelf een start maken met het verbeteren van zijn of haar leefstijl. Ben jij iemand die deel wil nemen aan de groepsbijeenkomsten of ken jij iemand voor deelname? Neem dan contact met ons op.

Meer weten? Kijk op www.vit010.nl of neem contact op met:

Suzette Thielman (Centrum)

M: 06 – 55 68 09 13 / E: s.thielman@wmoradar.nl

Josette van Splunter (Delfshaven)

M: 06 – 27 62 59 66 / E: delfshaven@wmoradar.nl

Babet Blom (Overschie)

M: 06 – 11 20 54 94 / E: bblom@wmoradar.nl

Om te werken aan je gezondheid heb je geen ervaring nodig.

Niks houdt je tegen!

Doe mee via www.vit010.nl