wmo radar > Jongerenhubs

Jongerenhubs

Wat is een jongerenhub?

Een jongerenhub is een centrale plek in de wijk waar jongeren zelf de regie pakken over de ruimte, de inrichting en de activiteiten. Het is een ruimte met een huiselijke sfeer waarin je de kans krijgt jezelf te ontwikkelen en activiteiten te organiseren. Maar het is ook een veilige plek waar je terecht kunt met vragen of als je een rustige plek zoekt om huiswerk te maken.

Jezelf zijn

We sluiten niemand uit, diversiteit en inclusie zijn daarin belangrijke onderdelen. In de hubs maken we geen onderscheid in gender, culturele achtergrond, geloof of geaardheid. Inclusiviteit begint bij het respecteren van verschillende standpunten en meningen. We moedigen je aan om te zijn wie je wil zijn: jezelf!

In een hub kun jij:

✔ Jezelf zijn;

✔ Je talenten ontwikkelen;

✔ Zelf activiteiten organiseren;

✔ Terecht met al je vragen;

✔ Je verbinden met de buurt;

✔ De regie pakken!

Pak de regie…

…over de hub én je leven! Bij de hubs geloven wij in jouw talent. Als je iets wilt bereiken, is eigen inzet nodig, dat is de belangrijkste les in de hub. Op deze plek krijg je de kans om je organisatie skills te ontwikkelen. De hub is een plek voor en door jongeren. Daarom dagen we je uit om de regie over te nemen. Over de activiteiten die worden georganiseerd, maar ook over de inrichting en de naam van de hub: het is allemaal mogelijk!

 

Zit je even niet zo lekker in je vel?

Binnen de hub werken we met twee organisaties waar je terecht kunt als je ergens mee zit of als het even niet zo lekker met je gaat. Bij @ease kun je laagdrempelig je vraag stellen (en anoniem als je dat wilt) en Join Us is er voor jou als je gevoelens van eenzaamheid ervaart.

Hulp van een jongerencoach

In iedere hub is een jongerencoach. Bij deze persoon kun je terecht met al je vragen. Wandel naar binnen of stuur een appje. De jongerencoach helpt jou als je een event of activiteit wilt organiseren in de hub.

Activiteiten in de hub

In de hub organiseren we (samen met en voor jongeren) verschillende activiteiten, deze vind je in de agenda op jonginrotterdam.nl of door even naar binnen te wandelen. Een appje sturen naar de jongerencoach kan natuurlijk altijd!

Waar zit een hub bij mij in de wijk?

Check hieronder welke hub bij jou in de wijk zit. Wandel naar binnen of stuur een appje naar de jongerencoach. Je bent welkom!

Deelgebied & WijkNaam & locatie hubMeer infoJongerencoach
Delfshaven | Oud MathenesseLa Casa Blanca,
Poolsestraat 4, Rotterdam
Info over La Casa BlancaBastiaan van Hees E: b.vanhees@wmoradar.nl
T: 06 46 19 09 49

Join Us geeft jongeren een sociale boost

Veel jongeren willen graag nieuwe mensen ontmoeten, maar weten niet hoe ze dat moeten aanpakken. Samen met Stichting Join Us zijn wij er voor jongeren en brengen we ze in contact met leeftijdsgenoten.

Lees meer over Join Us