wmo radar > PLAYgrounds010: samen veilig buiten spelen

PLAYgrounds010: samen veilig buiten spelen

Iedereen in de wijk speelt mee

PLAYgrounds010 is een project van wmo radar. Iedere week organiseren we activiteiten op het plein voor alle kinderen, ouders en verzorgers in de buurt. Beperkingen en verschillende niveaus spelen geen rol bij PLAYgrounds010, de activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk. Met PLAYgrounds010 creëren we samen een positief klimaat om veilig buiten te spelen. Tijdens de activiteiten van PLAYgrounds010 is er een kinder- en tienerwerker van wmo radar aanwezig.

 

Sport, kunst en cultuur voor alle kinderen

Lokale ondernemers en organisaties zijn allemaal betrokken bij PLAYgrounds010. Samen met sportverenigingen, kunst- en cultuurinstellingen, opvoedcentra, het CJG en de scholen in de wijk zorgen we voor een uitgebreid aanbod. Zo maken kinderen kennis met verschillende sporten, vormen van kunst en cultuur en ontdekken ze alle mogelijkheden in de wijk.

 

Ouders spelen mee

Bij PLAYgrounds010 spelen ouders en verzorgers een actieve rol. De kinder- en tienerwerker van wmo radar nodigt ouders, verzorgers en buurtbewoners van harte uit om deel te nemen aan de activiteiten, te ondersteunen of zelf een activiteit te organiseren. Waar nodig kan de kinder- en tienerwerker ook helpen met opvoedvraagstukken.

 

Evidence based: samen in beweging

PLAYgrounds010 is gebaseerd op het sociaalecologisch model van gedragsverandering. De kern van dit model is dat wanneer je de fysieke en sociale omgeving van een kind zo inricht, het uitnodigt tot bewegen. PLAYgrounds010 nodigt uit tot beweging en stimuleert de ontwikkeling van sociale emotionele vaardigheden. Dat doen we in nauwe samenwerking met de gemeente, scholen en lokale partners. Zo ervaren kinderen wat het betekent om erbij te horen, samen te spelen, respect te tonen en vrienden te maken.

“Samen maken we van Rotterdam een veilige buitenspeelplek”

Top 3 meest gestelde vragen

  • Zijn er kosten verbonden aan deelname voor PLAYgrounds010?
    Nee, deelname aan PLAYgrounds010 is gratis. Voor activiteiten buiten het reguliere aanbod kan een bijdrage worden gevraagd, dit wordt altijd duidelijk vermeld.

 

  • Wie is de contactpersoon voor mijn plein?
    We werken zoveel mogelijk met vaste gezichten op het plein. Op de website www.jonginrotterdam.nl staat een overzicht van de kinder- en tienerwerkers die werkzaam zijn op de pleinen. Onze kinder- en tienerwerkers zijn ook te herkennen aan hun kleding op het plein. Zij staan altijd open voor een gesprek.

 

  • Kan ik ook terecht bij de kinder- en tienerwerkers met vragen over het Rotterdamfonds?
    Ja, al onze kinder- en tienerwerkers zijn intermediair voor het Rotterdamfonds. Zij kunnen ook helpen met het doen van de aanvraag.

Kinder- en tienerwerkers van wmo radar

Ontmoet onze kinder- en tienerwerkers alvast digitaal op jonginrotterdam.nl.

Naar jonginrotterdam.nl