wmo radar > Welzijn op Recept

Welzijn op Recept

Zorg en welzijn slaan de handen ineen

Gezondheidszorg en welzijn: twee sectoren met hetzelfde doel. Namelijk: gezonde bewoners die kunnen meedoen in de samenleving. Uit gesprekken met de huisartsen in onze gebieden, bleek dat tot wel 50% van de klachten in hun spreekkamers een niet-medische oorzaak hebben. Vaak gaat het om achterliggende problemen als eenzaamheid, financiële stress, mentale kwetsbaarheid, problemen binnen het gezin of een ongezonde leefstijl. Daarom zijn we continu met de huisartsen in gesprek hoe we de verbinding tussen zorg en welzijn kunnen maken.

 

ZorgDomein

Huisartsen hebben via ZorgDomein digitaal inzicht in het welzijnsaanbod van wmo radar en kunnen patiënten eenvoudig daarnaar verwijzen. Klachten met een niet-medische oorzaak kun je namelijk goed verhelpen met ‘Welzijn op Recept’. Door iets te doen wat je leuk vindt, ga je vaak weer beter in je vel zitten. Ontmoet andere buurtbewoners of (her)ontdek talenten. Soms kan het lastig zijn, omdat je niet zo goed weet waar je moet beginnen. Als een huisarts of gezondheidsprofessional ‘Welzijn op Recept’ voorschrijft, word je geholpen door één van onze buurtcoaches. De buurtcoach denkt graag met je mee en weet precies wat er in jouw buurt te doen is. Samen kijken we naar de mogelijkheden en zoeken we naar een passende activiteit. Dit kunnen de meest uiteenlopende activiteiten zijn. Van sportieve beweeglessen tot educatieve trainingen en van ontspannende workshops tot culturele bijeenkomsten. Ook kun je aan de slag als vrijwilliger of hulpmaatje. Doe wat bij jou past en geef je gezondheid prioriteit!

 

Een bijzondere samenwerking

Alle deelgebieden van wmo radar (Rotterdam Centrum, Charlois, Delfshaven en Overschie) zijn aangesloten op ZorgDomein. ZorgDomein is een bijzondere samenwerking tussen huisartsen, Samergo en wmo radar. Wil je meer weten of heb je een vraag over ZorgDomein? Neem dan contact met ons op.