wmo radar > Wat we doen > Ouderen

Ouderen

Belfleur helpt je een handje

Zou je wel eens een extra handje kunnen gebruiken bij alledaagse praktische zaken? Vraag het aan BelFleur!

De vrijwilligers van BelFLeur zetten zich graag in voor de bewoners van Rotterdam Centrum om te helpen met bijvoorbeeld kleine klusjes in en om het huis, installeren van tv kastje/computer/inductie kookplaat, het doen van boodschappen, tuin of balkon weer op orde maken, samen een wandeling maken of mee gaan naar afspraken buiten de deur.

Dus is bijvoorbeeld op een trap staan wat lastiger geworden en kun je wel wat hulp gebruiken? Wordt dan voor 10 euro per jaar lid van BelFleur en je kan met al je praktische vragen bij ons terecht. Neem contact op via onderstaande gegevens om lid te worden.

Wil je graag zelf een handje helpen en vrijwilliger worden bij BelFleur? We kunnen je hulp goed gebruiken. Neem contact op via onderstaande gegevens voor meer informatie.

Linda de Winter

Projectleider BelFleur

010 485 58 98
06 13 03 84 67

Ondersteuning en support waar dat nodig is

Het bereiken van een hoge leeftijd is hartstikke bijzonder. Maar vaak komt ouderdom met wat gebreken: het lopen gaat lastiger of de sociale kring krimpt. Dan is het fijn als er iemand naar je omkijkt. De buurtcoach senioren helpt u graag op weg! In het eerste gesprek met de buurtcoach in uw wijk bespreekt u bijvoorbeeld de mogelijkheden voor deelname aan activiteiten, het leggen van nieuwe contacten of het doen van vrijwilligerswerk dat bij je past. Ook lastige vragen, waar je alleen niet uitkomt, kunnen we samen bespreken. De buutcoach denkt mee en zet de zaken op een rij.

Daarnaast kunnen praktische vragen aan bod komen over:

  • Maaltijdbezorging
  • Persoonsalarmering
  • Hulp bij het huishouden
  • Vervoer op maat
  • Persoonlijke vraagstukken

Huisbezoek 75+

Wmo radar stuurt eens in de 2 jaar naar alle 75-plussers een brief met een uitnodiging voor een huisbezoek.

Dit bezoek wordt gedaan door een goed getrainde vrijwilligers waarmee u kunt bespreken wat u persoonlijke behoeften zijn. Ook wanneer het goed met u gaat, kunt u gebruik maken van dit aanbod. Wanneer er een vervolg nodig is, dan zal de buurtcoach dit verder oppakken.

Er zijn drie buurtcoaches voor ouderen en kwetsbaren in het Centrum:

Mieke Melis

Buurtcoach ouderen en kwetsbaren Stadsdriehoek

(postcodes 3011 zonder Vasteland)

mmelis@wmoradar.nl

06 11 38 41 40

Esther de Jong-Mudde

Buurtcoach ouderen en kwetsbaren Cool

(postcodes 3011 alleen het Vasteland, 3012, 3013 Weena en 3016)

e.dejong@wmoradar.nl

06 22 22 95 42

 

Cindy Vos

Buurtcoach ouderen en kwetsbaren Oude Westen

(postcodes 3014, 3015)

c.vos@wmoradar.nl

06 53 50 73 50

Budgetcoach senioren

De budgetcoach ondersteunt ouderen en mantelzorger bij hun financiën. Denk hierbij aan het op orde brengen van uw financiele administratie door bijvoorbeeld:

  • Aanvragen kwijtscheldingen en toeslagen
  • Hulp verlenen bij het invullen van fnanciele formulieren
  • Ondersteuning bij het afhandelen van schulden

Het beheer van financiën door een ander moet zo transparant mogelijk worden uitgevoerd. Op deze manier kunnen er geen misverstanden ontstaan. Heeft u hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Rob de Wit

r.dewit@wmoradar.nl

06 31 76 88 38

Het Goede Gesprek

‘Waarom overkomt mij dit…’ ‘Doe ik er eigenlijk nog wel toe…’ ‘Hier kom ik nooit meer uit…!’

Loopt u met dit soort gedachten rond, dan kan het fijn zijn om eens met iemand hierover te praten. Maar waar vindt u zo’n gesprekpartner? Vanuit Het Goede Gesprek zijn ze voor u beschikbaar! Zij gaan graag met u in gesprek over uw zorgen, vragen en verlangens. Zij bieden een luisterend oor en staan met u stil bij vragen die raken aan de zin van het leven. Zo komt u op adem en krijgt u weer wat grip op het leven.

Dit aanbod is er voor alle bewoners van 55 jaar en ouder in Rotterdam Centrum, ongeacht levensovertuiging of achtergrond.

Ook als vrijwilliger kunt u zich aanmelden als gesprekspartner bij Het Goede Gesprek. U geeft tijd en aandacht aan een ander, maar u krijgt er ook veel voor terug. De gesprekken geven u als vrijwilliger voldoening, zelfinzicht en een bredere kijk op het leven. Heeft u levenservaring, kunt u goed luisteren en bent u minimaal 1 jaar beschikbaar, doe dan mee!

De coördinatie ligt in handen van Irene van Binsbergen, geestelijk verzorger en projectleider:

06 – 82 14 30 44

ivbinsbergen@wmoradar.nl

Het Goede Gesprek is een initiatief van:

Dat kan in de vorm van een luisterend oor, een selectie van leuke activiteiten om anderen te ontmoeten of passende hulp en ondersteuning. Wmo radar werkt samen met veel vrijwilligers die dagelijks voor je klaarstaan.

Bouw ook mee aan de nieuwe samenleving

Neem contact met ons op