wmo radar > Wat we doen > Aandacht voor Senioren

Aandacht voor Senioren

Langer, veiliger en met meer comfort thuis wonen

Ondersteuning en support waar en wanneer dat nodig is

Veel senioren vinden het prettig om zo lang mogelijk in hun eigen huis en vertrouwde omgeving te blijven wonen. Wanneer de behoefte ontstaat voor een praatje, contact met anderen of aan iemand die meedenkt, is het fijn als bewoners ergens terecht kunnen. Bij wmo radar werken buurtcoaches en vrijwilligers die speciaal aandacht hebben voor ouderen.

 

Welkom bij de Huizen van de Wijk

Wij ondersteunen en stimuleren ouderen die graag de regie willen behouden over hun eigen leven. Wij komen bij bewoners thuis als daar behoefte aan is of nodigen ze uit om langs te komen in onze Huizen van de Wijk. Onze buurtcoaches gaan in gesprek over de mogelijkheden voor deelname aan activiteiten, nieuwe contacten of vrijwilligerswerk.

 

Speciaal programma voor ouderen

Wmo radar heeft locaties in Rotterdam Centrum, Delfshaven en Overschie. Allemaal met een speciaal programma voor ouderen. Zo is er een budgetcoach voor ouderen en mantelzorgers, worden huisbezoeken gepland en is geeft een buurtcoach antwoord op vragen over maaltijdbezorging, persoonsalarmering, vervoer op maat en meer.

Projecten

Valpreventie

‘Minder vallen door meer bewegen’ is een preventieve wijkgerichte aanpak valpreventie. In ons valpreventieprogramma neemt bewegen een belangrijke plaats in, naast voorlichting over relevante thema’s. Het programma bestaat uit de cursus ‘Kom in Beweging, een interactieve e-learning en 16 voorlichtingsfilms & beweegfilms met verschillende thema’s, zoals de veiligheid in en om de woning.

Lees meer

Comfortwoning

In onze Comfortwoning vind je diverse slimme producten die het mogelijk maken om langer zelfstandig én veilig thuis te kunnen blijven wonen. Van een robotstofzuiger tot nachtverlichting. En van slimme rookmelders tot warmtekussens. De producten zijn verdeeld in de categorieën: veiligheid, gemak, welzijn en e-health. Via de Thuisleefbieb krijgen bezoekers ook de mogelijkheid om bepaalde producten te lenen.

Lees meer