wmo radar > Wat we doen > Aandacht voor Senioren > Aanbod Senioren: Centrum

Aanbod Senioren: Centrum

Ondersteuning wanneer dat nodig is

Een groot netwerk van vrijwilligers en gespecialiseerde beroepskrachten kunnen je ondersteunen wanneer dat wel nodig is. Daarnaast hebben wij antwoorden bij praktische vragen. Denk hierbij aan het doen van boodschappen, het aanvragen van een alarm, het regelen van huishoudelijke hulp of vervoer op maat. Wanneer het even niet meer lukt om de administratie of financiën op orde te houden, dan kun je ook een beroep op ons doen. Ook wanneer het leven onverwacht op zijn kop komt te staan en je je afvraagt wat de betekenis ervan nog is.

Regeren is vooruitzien, juist wanneer je ouder wordt. Alleen dan houd je zelf de regie.

Een huisbezoek

Wmo radar stuurt eens in de 2 jaar naar alle 75-plussers een brief met een uitnodiging voor een huisbezoek. Dit bezoek wordt gedaan door een goed getrainde vrijwilligers waarmee u kunt bespreken wat u persoonlijke behoeften zijn. Ook wanneer het goed met u gaat, kunt u gebruik maken van dit aanbod. Wanneer er een vervolg nodig is, dan zal de buurtcoach dit verder oppakken.

Onze 75+ huisbezoeken hebben als doel elkaar beter te leren kennen en zijn niet bedoeld om problemen aan te praten. Wij bieden een luisterend oor en horen juist graag wat je iedere dag bezig houdt.

Daarnaast weten onze buurtcoaches wat er in de buurt te doen is: waar het mogelijk is om aan te schuiven voor een lekkere maaltijd, voor een goede film, een passende sport, een fijn gesprek óf gewoon voor de gezelligheid. Jaarlijks organiseren wij verschillende uitstapjes en een leuk zomer en winterprogramma. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een groot netwerk van ouderen en jongeren die aan elkaar worden gekoppeld.

Buurtcoaches voor ouderen en kwetsbaren in Rotterdam centrum

Mieke Melis

Buurtcoach ouderen en kwetsbaren Stadsdriehoek
(postcodes 3011 zonder Vasteland)
Telefoonnummer: 06 11 38 41 40

mmelis@wmoradar.nl

Esther de Jong-Mudde

Buurtcoach ouderen en kwetsbaren Cool
(postcodes 3011 alleen het Vasteland, 3012, 3013 Weena en 3016)
Telefoonnummer: 06 22 22 95 42

e.dejong@wmoradar.nl

Cindy Vos

Buurtcoach ouderen en kwetsbaren Oude Westen
(postcodes 3014, 3015)
Telefoonnummer: 06 53 50 73 50

c.vos@wmoradar.nl

Klussendienst

De klussendienst is bedoeld voor senioren uit het Centrum die niemand in hun netwerk hebben om te kunnen helpen bij een klus in huis. Daar zetten de vrijwilligers van de wmo radar klussendienst zich voor in. Deze dienst is gratis, wel betalen senioren zelf voor de materialen. Het gaat hier om kleine simpele klussen, zoal het ophangen van een kastje of het vervangen van een lamp.

Kun jij wat hulp gebruiken bij een klusje in huis? Neem dan contact met ons op via 010 – 485 58 98.

Valpreventie

‘Voorkom vallen. Blijf bewegen’ is een preventieve wijkgerichte aanpak valpreventie. In ons valpreventieprogramma neemt bewegen een belangrijke plaats in, naast voorlichting over relevante thema’s. Het programma bestaat uit de cursus ‘Kom in Beweging’, aanvullende voorlichtingsfilms & beweegfilms én een interactieve e-learning.

Wmo radar ontwikkelde het valpreventieprogramma in 2017, samen met fysiotherapeut Karin Abutan en huisartsenpraktijk Ketzer en Tempelman. Het eigene van ‘Minder Vallen, Meer Bewegen’ is de wijkgerichte aanpak waarbij welzijn en fysiotherapie samenwerken met het wijknetwerk van professionals waaronder diëtiste, ergotherapeut, pedicure, de VEGRO en apotheker. Ook sport- en beweegaanbieders spelen een belangrijke rol, want de cursus valpreventie heeft alleen zin wanneer senioren na afloop blijven bewegen.

Lees meer

Buurtkamer de Kip

Senioren blijven steeds langer thuis wonen. Voor hen biedt wmo radar een nieuw activiteitenaanbod aan in “Buurtkamer de Kip”.

In het Huis van de Wijk de Kip wordt wekelijks een dag voor nog zelfstandig wonende ouderen georganiseerd. Misschien vind je de dagen alleen thuis soms wat lang duren. En vind je het leuk om andere mensen te ontmoeten in een ontspannende setting, wil je actief blijven en uitgedaagd worden. En ben je simpelweg nog niet toe aan geïndiceerde zorg of dagbesteding. We zijn benieuwd waar de interesses liggen en wat senioren graag doen. Daarop passen we ons aanbod aan. Met elkaar en voor elkaar. Met individuele aandacht. Niets moet, veel kan. Voor een gezonde lunch wordt gezorgd. Wij zijn enthousiast en hopen dat jullie dat ook zijn!

Lees meer

Financiële ondersteuning

Onze budgetcoaches ondersteunen bewoners bij hun financiën. Denk hierbij aan het op orde brengen van de financiële administratie door bijvoorbeeld:

  • Aanvragen kwijtscheldingen en toeslagen
  • Hulp verlenen bij het invullen van financiële formulieren
  • Ondersteuning bij het afhandelen van schulden

Het beheer van financiën door een ander moet zo transparant mogelijk worden uitgevoerd. Op deze manier kunnen er geen misverstanden ontstaan. Heeft u hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op.

Activiteiten

Bekijk welke activiteiten wij aanbieden in Rotterdam Centrum, Charlois, Delfshaven en Overschie.

Ontdek ons aanbod