wmo radar > Jouw idee voor de wijk

Jouw idee voor de wijk

Alles gebeurt lokaal, in het hart van de wijk

Jij + ik samen vooruit. Daar staan we bij wmo radar voor. Wmo radar steunt lokale initiatieven waar de Rotterdamse gemeenschap direct van profiteert. We werken nauw samen met bewoners en ondernemers en ondersteunen met budgetten, coaching, ruimtes en faciliteiten/materialen. Zo vinden en verbinden we initiatieven die de diversiteit en inclusie in de wijken bevorderen.

Lokaal Budget

Bij Lokaal Budget gaat het om initiatieven van lokale organisaties, sociaal ondernemers en/of bewoners die een welzijnsactiviteit in de wijk willen uitvoeren. Dit zijn zowel kleinschalige als langer lopende projecten. Welzijnsactiviteiten zijn laagdrempelige activiteiten dichtbij de leefwereld van Rotterdammers. Met deze activiteiten worden bewoners ondersteund door hen op te zoeken, hun eigen vermogen aan te spreken, talenten te laten ontdekken, contacten met het (sociale) netwerk te stimuleren, sociale netwerken te vergroten en mensen te motiveren om zo mogelijk een stap vooruit te zetten.

De nadruk van de welzijnsopdracht ligt op meer maatwerk per wijk, focus op ouderen, jeugd en (jong)volwassenen zodat zij optimaal kunnen meedoen in de maatschappij. Daarom biedt de welzijnsopdracht ruimte voor samenwerking met lokale partijen en initiatieven van bewoners. Initiatieven in de wijk die passen binnen de welzijnsopdracht komen in aanmerking voor Lokaal Budget.

Zelf een goed idee voor de wijk?

Heb je een goed plan om onze welzijnsopdracht te versterken? En ben je een netwerkpartner of bewoner in Rotterdam Centrum, Charlois, Delfshaven of Overschie? Deel dan jouw idee met ons via het aanvraagformulier van één van onderstaande deelgebieden. Controleer eerst of je plan bijdraagt aan minimaal één van de eigenschappen uit onze handige checklist.

 

Checklist: Mijn plan draagt bij aan minimaal één van de volgende eigenschappen…

✔ Empowerment
✔ Sociaal contact
✔ Kansengelijkheid
✔ Veilig en langer thuis wonen
✔ Talentontwikkeling
✔ Ontmoeting
✔ Opvoedkracht
✔ Gezonde leefstijl
✔ Minder stress
✔ Mantelzorgondersteuning