wmo radar > Wat we doen > Opgroeien & Opvoeden / Schoolmaatschappelijk Werk

Opgroeien & Opvoeden / Schoolmaatschappelijk Werk

Samen opgroeien is fijn

Programma’s voor ouders

Wij geloven in trainingen en programma’s waar ouders elkaar verder helpen. Ontmoet professionals van zorginstellingen en andere ouders die in de praktijk al veel hebben geleerd over opvoeden. We organiseren diverse bijeenkomsten met uiteenlopende thema’s zoals: zakgeld, beter eten, vriendschappen en omgaan met verdriet. Lucht je hart en zoek contact met andere ouders in onze Huizen van de Wijk.
De Huizen van de Wijk zijn gericht op het versterken van de sociale cohesie en verbinding. Als ouder kun je je aanmelden voor bijeenkomsten zoals: Vaders onder de loep, Mind in Motion en Ouders in actie.

 

Bijzondere programma’s voor kinderen tot 12 jaar

Sommige kinderen kunnen een steuntje gebruiken bij het maken van vrienden en hun weerbaarheid. Voor deze groep bieden wij specifieke cursussen aan met behulp van organisaties die daar goed in zijn. Enkele thema’s zijn: ‘Rots en Water’, ‘Piep zei de muis’ en programma’s tegen pesten.

 

Gesprekken over opvoeden

Kinderen worden snel groot en dit gaat soms gepaard met een dwarse en opstandige houding. Niet iedereen weet daar altijd even goed raad mee. Als je vastloopt in de opvoeding of bang bent dat je kinderen omgaan met ‘verkeerde vrienden’, dan kan wmo radar helpen. We verzorgen een gesprek tussen jou en een professional in de buurt om hierover te praten. Soms biedt zo’n gesprek meer perspectief voor de toekomst, op een toegankelijke manier.

 

De gezinsondersteuners

Ouders willen een goede toekomst voor hun kind. Daar is een stevige basis voor nodig. Helaas is die er niet altijd. In een gezin kan er stress zijn. Er is misschien niet genoeg geld. Er zijn vragen over de gezondheid of over werk. Kinderen voelen dat en hebben er last van. De gezinsondersteuners kunnen helpen en doen dat gratis. Bijvoorbeeld als je een moeilijke brief krijgt. Of als je vragen hebt over de kinderen. De gezinsondersteuners kunnen ook helpen met geldzaken. Dat geeft rust. Zij werken samen met jou aan de toekomst van je gezin. De gezinsondersteuners helpen bij alle vragen: kleine vragen of  hulp voor een langere periode. Bekijk hieronder wie de gezinsondersteuners zijn in jouw wijk.

Denk je dat jij en/of jouw kind in aanmerking komt voor één van onze programma’s? Of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.

 

Contact

Schoolmaatschappelijk werk door wmo radar

Voor kinderen, ouders én scholen

Het schoolmaatschappelijk werk (SMW) is er voor de kinderen, ouders én scholen. We werken op de scholen zelf en we werken preventief. Dat betekent dat onze schoolmaatschappelijk werkers signaleren, advies en consultatie geven, bijdragen aan een veilig pedagogisch klimaat op school en anticiperen op de hulpvragen van de school (zoals voorlichtingen). Het schoolmaatschappelijk werk van wmo radar is actief in onder andere de deelgebieden Rotterdam Centrum, Noord, Hillegersberg en Schiebroek. De ondersteuning is kosteloos voor gezinnen en voor alle kinderen van de school toegankelijk. Het schoolmaatschappelijk werk werkt nauw samen met de brede welzijnsopdracht van wmo radar en het wijkteam. Dankzij deze samenwerking kunnen we in een vroeg stadium ondersteuning bieden. Zowel in de thuissituatie als op school.

Meer informatie

Powerklas+

De Powerklas+ staat voor gezond en sociaal opgroeien, talentontwikkeling en verbinding maken met de samenleving. Hiermee stimuleren we de eigen kracht van kinderen én hun ouders. Meld je hier aan of lees meer via onderstaande link.

Meer info over Powerklas+