wmo radar > Wat we doen > Meedoen & Vrijwilligerswerk

Meedoen & Vrijwilligerswerk

Wmo radar kan niet zonder vrijwilligers!

Vrijwilligerswerk is vrijwillig (niet vrijblijvend) onbetaald werk dat je in de eerste plaats verricht voor jezelf. En daarnaast voor anderen én voor de Rotterdamse samenleving. Iedere dag zetten tientallen vrijwilligers zich in bij wmo radar om te ondersteunen bij activiteiten en werkzaamheden. Ze zetten zich in voor alle Rotterdammers. Voor jong en oud. In de Huizen van de Wijk en op straat. Zij zijn mantelzorger tot gastvrouw en schuldhulpmaatje tot activiteitenbegeleider. Kortom: wmo radar kan niet zonder vrijwilligers!

Wmo radar is een lerende organisatie, vrijwilligers krijgen de mogelijkheid om door te groeien. Dit kan zijn door verandering van functie, locatie of project. Maar ook door deelname aan een cursus, training of leerwerktraject welke wordt aangeboden door wmo radar. We bieden veel mogelijkheden op het gebied van vrijwilligerswerk. Je wilt immers vrijwilligerswerk doen dat bij jou past. Daarom hebben we vooraf altijd eerst een intakegesprek. Op basis van dit gesprek word je op een passende plek binnen de organisatie geplaatst, aansluitend op jouw ervaring en ambities.

Ga zelf aan de slag als vrijwilliger

En bouw mee aan de nieuwe samenleving

Vrijwilligerswerk is werk wat onbetaald en niet verplicht is. Vrijwilligers dragen bij aan een sociale wijk en maken diverse activiteiten mogelijk. Bij wmo radar krijgen vrijwilligers veel mogelijkheden om door te groeien. Zo kun je deelnemen aan cursussen, trainingen, workshops en leerwerktrajecten. Bovendien leer je (nieuwe) mensen kennen en vergroot je het eigen netwerk.

Wil jij ook vrijwilligerswerk doen en je inzetten voor jouw wijk? Dan komen we graag met je in contact. Samen zoeken we naar een passende plek binnen de organisatie, aansluitend op jouw ervaring en ambities. Kom voor meer informatie vrijblijvend langs voor een kop koffie in jouw Huis van de Wijk of stuur een e-mail naar: info@wmoradar.nl.

Leer mensen kennen en vergroot je netwerk:

✔ Ontwikkel (nieuwe) talenten

✔ Doorgroeimogelijkheden

✔ Cursussen & workshops

✔ Leerwerktrajecten

✔ Sociale contacten opdoen

✔ Blijf actief

Vrijwilligersbeleid

In het vrijwilligersbeleid formuleren we onze visie op vrijwilligerswerk bij wmo radar. Hierin hebben we op een rijtje gezet hoe alles werkt, wat we verwachten en natuurlijk wat een vrijwilliger kan verwachten. Bij wmo radar werken vele vrijwilligers in diverse functies en op verschillende plaatsen. Wij gebruiken de term ‘vrijwilliger’, hoewel niet iedereen als vrijwilliger start. We werken vanuit de visie dat we vanuit contact en een open houding aansluiten bij wensen en mogelijkheden van mensen.

Bekijk ons vrijwilligersbeleid

Vind vrijwilligerswerk dat bij je past

Zorgzaam010.nl: voor elkaar en met elkaar in Rotterdam

Zorgzaam010 is een Rotterdamse platform dat vrijwilligers en organisaties met elkaar verbindt. Het is een vrijwilligersmarktplaats waar Rotterdammers en organisaties elkaar vinden. Als vrijwilliger kan je zelf kiezen waar je gaat helpen om Rotterdam een stukje mooier en menselijker te maken. We hebben verschillende vrijwilligersvacatures, zo vind je altijd vrijwilligerswerk dat bij jou past.

Aanbod vrijwilligersvacatures

Lokale steunpunten Zorgzaam010

Zorgzaam010 is een digitaal platform. Maar we zijn niet allemaal even handig met computers en laptops. Om iedereen de mogelijkheid te geven om zijn of haar vraag of aanbod te plaatsen, kunnen bewoners gebruikmaken van een lokaal steunpunt in de wijk. Het steunpunt wordt bemand door een vrijwilliger en vrijwilligerscoördinator. Zij helpen bewoners bij het plaatsen van een hulpvraag of hun zoektocht naar vrijwilligerswerk. Bij hen kun je terecht met vragen over het gebruik van Zorgzaam010. Ook  helpen zij bij het aanmaken van een profiel of het formuleren van je vraag of aanbod. Het Servicepunt Zorgzaam010 werkt met inloopspreekuren en vindt elke dinsdag plaats van 14.00 – 16.00 uur in Huis van de Wijk het Middelpunt (Adres: Slinge 250, 3085 EX Rotterdam).

Ik wil me aanmelden als vrijwilliger bij wmo radar

Naam(Vereist)
Adresgegevens
Ik wil graag aan de slag in

Samen aan de slag.

Leuk dat je vrijwilliger wilt worden bij wmo radar! Bekijk de route en andere praktische informatie in onze infographic.

Infographic vrijwilligers