wmo radar > Wat we doen > Meedoen & Vrijwilligerswerk

Meedoen & Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is vrijwillig (niet vrijblijvend) onbetaald werk dat je in de eerste plaats verricht voor jezelf. En daarnaast voor anderen én voor de Rotterdamse samenleving. Iedere dag zetten tientallen vrijwilligers zich in bij wmo radar om te ondersteunen bij activiteiten en werkzaamheden. Ze zetten zich in voor alle Rotterdammers. Voor jong en oud. In de Huizen van de Wijk en op straat. Zij zijn mantelzorger tot gastvrouw en schuldhulpmaatje tot activiteitenbegeleider. Kortom: wmo radar kan niet zonder vrijwilligers!

Wmo radar is een lerende organisatie, vrijwilligers krijgen de mogelijkheid om door te groeien. Dit kan zijn door verandering van functie, locatie of project. Maar ook door deelname aan een cursus, training of leerwerktraject welke wordt aangeboden door wmo radar. We bieden veel mogelijkheden op het gebied van vrijwilligerswerk. Je wilt immers vrijwilligerswerk doen dat bij jou past. Daarom hebben we vooraf altijd eerst een intakegesprek. Op basis van dit gesprek word je op een passende plek binnen de organisatie geplaatst, aansluitend op jouw ervaring en ambities.

Vrijwilligersbeleid wmo radar

In het vrijwilligersbeleid formuleren we onze visie op vrijwilligerswerk bij wmo radar. Hierin hebben we op een rijtje gezet hoe alles werkt, wat we verwachten en natuurlijk wat een vrijwilliger kan verwachten. Bij wmo radar werken vele vrijwilligers in diverse functies en op verschillende plaatsen. Wij gebruiken de term ‘vrijwilliger’, hoewel niet iedereen als vrijwilliger start. We werken vanuit de visie dat we vanuit contact en een open houding aansluiten bij wensen en mogelijkheden van mensen.

Bekijk ons vrijwilligersbeleid

Zorgzaam010: Voor elkaar en met elkaar in Rotterdam

Aanbod via zorgzaam010.nl

Zorgzaam010 is een Rotterdamse platform dat vrijwilligers en organisaties met elkaar verbindt. Het is een vrijwilligersmarktplaats waar Rotterdammers en organisaties elkaar vinden. Meld je aan en zie een overzicht van alle projecten. Als vrijwilliger kan je zelf kiezen waar je gaat helpen om Rotterdam een stukje mooier en menselijker te maken.

 

Word vrijwilliger

Vind vrijwilligerswerk dat bij je past via zorgzaam010.nl. Maak een account aan, plaats een aanbod of ga zelf op zoek naar een vrijwilligersplek. Vervolgens heb je eerst een kennismakingsgesprek en ga je daarna aan de slag.

 

Vind een vrijwilliger

Vind een vrijwilliger voor jouw hulpvraag. Plaats je vraag op zorgzaam010.nl. Deze vragen vormen de projecten waar potentiële vrijwilligers op kunnen reageren. Is er een match tussen jou en een beschikbare vrijwilliger? Dan maak je eerst kennis voordat de vrijwilliger bij jouw organisatie start.

Naar zorgzaam010.nl

Samen aan de slag.

Leuk dat je vrijwilliger wilt worden bij wmo radar! Bekijk de route en andere praktische informatie in onze infographic.

Infographic vrijwilligers