wmo radar > Wat we doen > Mentaal Fit

Mentaal Fit

Aandacht voor de mentale gezondheid

Duurzame ondersteuning

Samen werken we aan de sociale basis, namelijk een inclusieve samenleving. Dat doen we door bewoners te ondersteunen. Daarvoor ontwikkelen we laagdrempelige en gestructureerde programma’s. Met de bewoner en het (wijk)netwerk vinden we oplossingen die positief bijdragen aan zijn of haar welbevinden, veerkracht, zelfredzaamheid en veiligheid. We kijken altijd naar het eigen talent van de bewoner en de directe omgeving. Dankzij de duurzame ondersteuning benut een bewoner op efficiënte wijze het eigen netwerk.

 

Wat is mentaal fit zijn?

Je bent mentaal fit als je lekker in je vel zit en (over het algemeen) een positieve kijk op het leven hebt. Dat betekent zeker niet dat elke dag soepel verloopt zonder slag of stoot. Het draait om veerkracht. Mensen die mentaal fit zijn, gaan doorgaans goed om met tegenslagen of onverwachte (vervelende) gebeurtenissen.

 

Geef je mentale fitheid prioriteit

Onze mentale gezondheid is net zo belangrijk als onze fysieke gezondheid. De mate waarin jij je mentaal fit voelt heeft namelijk invloed op het dagelijkse leven. Op werk en thuis. Het bepaalt je dagelijks functioneren en de gemoedstoestand. Geef daarom je mentale gezondheid altijd prioriteit.

 

Wij helpen je. Toegankelijk, laagdrempelig en op jouw tempo.

Kom je er zelf niet uit? Wmo radar helpt en ondersteunt waar nodig. Onze programma’s zijn kosteloos, we werken zonder wachtlijsten en je hebt geen doorverwijzing nodig. Wil je meer weten over onze programma’s? Neem dan contact op of informeer in één van de Huizen van de Wijk.

De Herstelacademies in Rotterdam

Bij de Herstelacademies in de Wijk werken bewoners aan herstel en persoonlijke ontwikkeling. Een plek waar gelijkwaardigheid centraal staat. In Rotterdam staan Herstelacademies die worden gefaciliteerd vanuit diverse Huizen van de Wijk. Verschillende welzijnsorganisaties – namelijk Sol, wmo radar, Gro-up en Dock – hebben hun krachten gebundeld om zo bewoners in alle Rotterdamse wijken te ondersteunen en in de eigen kracht te zetten.

De Herstelacademie in de Wijk is een laagdrempelige en toegankelijke plek in de wijk waar bewoners werken aan herstel. Een plek waar bewoners die in een kwetsbare periode verkeren direct terecht kunnen bij ervaringsdeskundigen. Samen met lotgenoten en zonder wachtlijsten of doorverwijzing. Lees meer over de Herstelacademies via onderstaande button en bezoek één van de locaties in jouw buurt.

Meer informatie

Welzijn op Recept

Wmo radar is aangesloten op ZorgDomein. Via ZorgDomein krijgt een huisarts inzicht in ons aanbod en kan patiënten vervolgens snel en veilig doorverwijzen. Klachten met een niet-medische oorzaak kun je namelijk goed verhelpen met ‘Welzijn op Recept’. Door iets te doen wat je leuk vindt, ga je vaak weer beter in je vel zitten.

Lees meer over ZorgDomein