wmo radar > Wat we doen > Huizen van de Wijk

Huizen van de Wijk

Ontmoet elkaar in de Huizen van de Wijk

Onze locaties bieden ruimte aan ontmoeting, ondersteuning & participatie

De Huizen van de Wijk zijn centrale locaties in de wijken waar buurtbewoners elkaar ontmoeten. Iedereen in de wijk kan deelnemen aan de meest uiteenlopende activiteiten. Deze activiteiten organiseren we samen met wijkpartners, lokale ondernemers en buurtbewoners. Denk aan beweeglessen, workshops en spreekuren. Of schuif gezellig aan voor een gezonde maaltijd. Ook bieden we verschillende programma’s aan die bijdragen aan de ontwikkeling en vitaliteit van bewoners. Iedereen is welkom: kom langs voor een praatje of een heerlijk kopje koffie!

Ruimte huren

Zoek je een plek om samen te koken, een dansworkshop te geven of te vergaderen? Dan zijn de ruimtes in de Huizen van de Wijk een goede optie. Wmo radar biedt diverse ruimtes aan. Voor eenmalig gebruik of juist voor een langere periode. De ruimtes zijn zowel te gebruiken voor buurtbewoners als (lokale) ondernemers. De locaties zijn goed bereikbaar en we hebben flexibele openingstijden. Speciaal voor dit soort aanvragen hebben we een digitaal reserveringssysteem ontwikkeld: ‘ruimte huren in de buurt’. Op ruimtehurenindebuurt.nl vind je meer informatie. Bekijk de locaties en veelgestelde vragen of huur direct een ruimte.

Activiteiten

Wmo radar organiseert activiteiten voor verschillende doelgroepen, zoals mantelzorgers, senioren en jongeren. Activiteiten worden mede georganiseerd door de mensen uit de wijk. We werken samen met bewoners en ondernemers die het lokale netwerk vormen en ideeën aandragen en uitwerken. Zij bevinden zich in het hart van de wijk, zodat het aanbod precies wordt afgestemd op de behoeften en vragen uit de directe omgeving. Lees meer over het aanbod en de thema’s waarmee we werken en meld je direct aan voor deelname.

Lees meer

Blijf jezelf ontwikkelen en uitdagen

Plezier en ontwikkeling gaan vaak samen. Door nieuwe uitdagingen kan je je kwaliteiten verder uitbouwen en vaardigheden effectiever inzetten. Bezoekers van onze Huizen van de Wijk bieden we leerwerktrajecten in het kader van schoon, veilig en gastvrij. Je kan verschillende lessen, workshops en voorlichtingen volgen. Daarnaast werken bij ons stagiaires vanuit verschillende studierichtingen, die op een leuke en leerzame manier werkervaring opdoen. Ontdek en waardeer je talenten. Samen gaan we ervoor! Informeer naar de mogelijkheden in het Huis van de Wijk of neem contact met ons op.

Van thaiboksles tot 55+ gym

Er is altijd veel te doen in de Huizen van de Wijk. Van een wandeling door de wijk, tot thaibokslessen en van 55+ gym tot dansgroepen voor dames. Wij geloven dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om te werken aan een goede gezondheid. Met die insteek organiseren we veel sportieve activiteiten in en vanuit onze Huizen van de Wijk. Voor jong en oud, voor beginners en gevorderden. Je wordt altijd professioneel begeleid. Dit doen we samen met dansinstructeurs, boksscholen, wandelliefhebbers en met sportieve wijkgenoten.

Lees meer

Van én voor de wijk

De Huizen van de Wijk zijn ontmoetingsplekken van én voor de wijk. Ze worden beheerd door wijkbewoners, ondersteund door onze coördinatoren. Wijkbewoners helpen mee in de huizen van de Wijk op verschillende manieren. Het zijn de gastvrije receptionisten bij de balie, het vriendelijke personeel in de kantine en de behulpzame hulpmaatjes van de financiële ondersteuning. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele vrijwilligers bij wmo radar. We geloven in wederkerigheid: alle bewoners die gebruik maken van een Huis van de Wijk, doen meestal ook iets terug voor de wijk. Daardoor is het een huis van en voor ons allemaal.

Waar we zitten

Wmo radar heeft diverse locaties in Rotterdam. Je vindt de Huizen van de Wijk en Buurthubs in de deelgebieden Centrum, Charlois, Delfshaven en Overschie. Ieder Huis van de Wijk is uniek en heeft een eigen sfeer. Met bijzondere eigenschappen en een speciale uitstraling onderscheiden de locaties zich van elkaar. Het Huis van de Wijk is volledig afgestemd op de (ondersteunings)vragen vanuit desbetreffende wijk en kent zijn eigen dynamiek. Bekijk het complete overzicht van onze locaties onderaan deze pagina en vind een Huis van de Wijk bij jou in de buurt!

 

Post West: Huis van de Wijk+

Gelegen in deelgemeente Delfshaven vormt Huis van de Wijk Post West een centrale punt in de wijk. Iedereen is welkom en er wordt verbinding gemaakt tussen bewoners en partners. Post West is een Huis van de Wijk+, dat betekent dat we hier intensief samenwerken met andere zorgpartijen. Het Wijkteam, Jongerenwerk, Vrouwenhuis Rosa, Pameijer en vele andere zijn voorbeelden van samenwerkingspartners. Bij Post West is veel mogelijk, je ziet het in de volgende video:

Oekraïens Huis

Het Oekraïens Huis is een locatie in Rotterdam Charlois waar alle vluchtelingen uit Oekraïne terecht kunnen met ondersteuningsvragen op het gebied van gezondheid, werk en ontmoeting.

✔ Diverse activiteiten & workshops
✔  Taalles (ENG/NL)
✔  Informatiepunt voor praktische vragen (over bijvoorbeeld werk of verkooppunten)
✔ Kosteloos kleding & speelgoed ophalen

Locatiegegevens

Winkels in de buurt