wmo radar > Wat we doen > Fit & Gezond

Fit & Gezond

Verbeter je leefstijl & gezondheid

Een gezonde leefstijl is niet ingewikkeld

Een gezonde leefstijl hoeft niet ingewikkeld te zijn. Neem vaker de fiets of maak een fijne wandeling. En kies voor een gezonde snack, want tegenwoordig heb je veel lekkere (en toch verantwoorde) tussendoortjes. Om te werken aan de gezondheid van jezelf en die van je gezin, heb je geen ervaring nodig. Wij hebben in alle wijken een speciaal beweegaanbod samengesteld. Voor jong en oud, voor beginners en gevorderden. Dit doen we samen met dansinstructeurs, boksscholen, wandelliefhebbers en met sportieve wijkgenoten. We verzorgen workshops en trajecten om jou te informeren en ondersteunen bij je doelen.

 

Voor iedereen een programma

Sport en beweging geven je energie, een goed gevoel over jezelf en brengen je in contact met andere bewoners uit de buurt. Soms geeft het je zelfs een zetje richting die opleiding, stage of baan doordat je de juiste personen ontmoet. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt volgen bij ons speciale programma’s, net als kinderen. Om blijvend je gezondheid te verbeteren heb je inzicht nodig in je leefstijl. Een gezonde leefstijl begint met kleine stapjes. Onze leefstijlcoaches helpen je daarbij. Ze motiveren je en leggen uit hoe je voor weinig geld gezond en lekker boodschappen kan doen.

Gezond voedingsaanbod

Naast voldoende beweging is gezond eten en drinken belangrijk voor een goede gezondheid. In onze Huizen van de Wijk kan iedereen terecht voor een gezonde maaltijd. We hebben een gezond aanbod en presenteren gezondere en duurzamere keuzes op een aantrekkelijke en opvallende manier. Dat doen we volgens de ‘Richtlijnen Eetomgevingen’ die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. Ons aanbod passen we stap voor stap aan richting meer ‘Schijf van Vijf’ producten.

VIT010

VIT010 is een uitstekend voorbeeld van innovatieve zorg en brengt online en offline samen. Met behulp van een eenvoudig online platform en tijdens groepsbijeenkomsten leer je hoe je met kleine stapjes groot verschil kunt maken.

Meer informatie

Delfshaven Beweegt

Dit boekje staat vol met activiteiten voor alle bewoners van Delfshaven. Blader door ‘Delfshaven Beweegt’ en kies één of meerdere activiteiten uit die bij jou en je doelen passen.

Bekijk het boekje

Gezonde Huizen van de Wijk

Wmo radar vindt het belangrijk dat kinderen en andere bezoekers zich in een gezonde omgeving kunnen bewegen. Een omgeving waar je gezond kunt eten en drinken en het goede voorbeeld wordt gegeven.

Meer informatie

Wmo radar helpt jou om een goede start te maken

Meer weten over het beweegaanbod? Neem dan contact met ons op.

Contact