wmo radar > Wat we doen > eHealth

eHealth

Slimme hulpmiddelen als ondersteuning

Een robotstofzuiger waardoor je meer tijd overhoudt voor andere activiteiten, een smartwatch die helpt de conditie te verbeteren of digitale hulpmiddelen waardoor bewoners langer thuis kunnen wonen. Dit zijn allemaal voorbeelden van eHealth, slimme apparaten die het leven makkelijker maken. Slimme deurbellen laten zien wie er voor de deur staat, via de tablet kunnen familieleden ieder moment aanhaken bij een zorggesprek en met een robotkat is er altijd gezelligheid in huis. Bij wmo radar werken we actief aan de inzet en ontwikkeling van eHealth. eHealth vormt namelijk een belangrijk onderdeel van ons doel om zorg en welzijn in Nederland beter te organiseren.

Slimme hulpmiddelen vervangen niet de zorg van een mens, het helpt om extra te voorzien in de zorgvraag. Het kan bijdragen aan de gezondheid van bewoners en ondersteunt & helpt bij het verlenen van de juiste zorg. Denk bijvoorbeeld aan onze inzet van Compaan, een tablet speciaal voor senioren. En onze samenwerking met Join Us die een online community hebben opgezet. Join Us Community is een online ontmoetingsplek voor jongeren van 12 tot 30 jaar.

De Comfortwoning

In de Comfortwoning vind je diverse slimme technologische producten die het mogelijk maken om langer zelfstandig én veilig thuis te kunnen blijven wonen. Breng een bezoek aan de Comfortwoning en ervaar zelf de mogelijkheden.

 

 

Lees meer