wmo radar > Wat we doen > eHealth

eHealth

Slimme hulpmiddelen als ondersteuning

Een robotstofzuiger waardoor je meer tijd overhoudt voor andere activiteiten, een smartwatch die helpt de conditie te verbeteren of digitale hulpmiddelen waardoor bewoners langer thuis kunnen wonen. Dit zijn allemaal voorbeelden van eHealth, slimme apparaten die het leven makkelijker maken.

eHealth

Bij wmo radar werken we actief aan de inzet en ontwikkeling van eHealth. eHealth vormt namelijk een belangrijk onderdeel van ons doel om zorg en welzijn in Nederland beter te organiseren.

Slimme hulpmiddelen vervangen niet de zorg van een mens, het helpt om extra te voorzien in de zorgvraag. Het kan bijdragen aan de gezondheid van bewoners en ondersteunt & helpt bij het verlenen van de juiste zorg. Denk bijvoorbeeld aan onze inzet van Compaan, een tablet speciaal voor senioren. En onze samenwerking met Join Us die een online community hebben opgezet. Join Us Community is een online ontmoetingsplek voor jongeren van 12 tot 30 jaar.

Slimme zorgtoepassingen toegankelijk voor alle Rotterdammers

Slimme zorgtoepassingen zijn apparaten en hulpmiddelen die we overal om ons heen zien. Met een slimme deurbel zie je wie er voor de deur staat, via een tablet haken familieleden ieder moment aan bij een zorggesprek en met een robotkat is er altijd gezelligheid in huis. Slimme apparaten en hulpmiddelen maken het leven makkelijker, veiliger en comfortabel. Daarom zet de gemeente Rotterdam en Rotterdamse zorg- en welzijnspartijen zich samen in om dit toegankelijk te maken voor alle Rotterdammers.

Slim in Huis

In de moderne wereld van vandaag kunnen slimme hulpmiddelen mensen helpen en ondersteunen om zelfstandig te wonen en leven. De slimme hulpmiddelen zijn bedacht om het dagelijks leven makkelijker te maken en minder hulp te vragen van anderen.

Welzijnsorganisaties werken in Rotterdam samen via ‘Slim in huis’ om bewoners kennis te laten maken met slimme technologie. Dit helpt niet alleen bij zelfstandigheid, maar versterkt ook het gevoel van eigen regie, zodat mensen comfortabel en zelfverzekerd in hun eigen huis en omgeving kunnen blijven wonen.

Tijdelijk geven we bewoners een Slim in Huis cadeaubon waarmee je 30% korting krijgt op geselecteerde ‘Slim in huis’ producten. Kom langs voor vrijblijvende informatie over slimme hulpmiddelen en het verbeteren van digitale vaardigheden. Bezoek één van onze Huizen van de Wijk, Vegrowinkels of Leliezorggroep winkels voor advies en informatie.

De Comfortwoning

De Comfortwoning is een initiatief van wmo radar in samenwerking met de gemeente Rotterdam. Met de verschillende Comfortwoningen in Rotterdam willen we bezoekers kennis laten maken met technologische oplossingen aan huis, waardoor langer zelfstandig thuis wonen mogelijk wordt gemaakt. Alle producten zijn ingedeeld in de categorieën: veiligheid, hygiëne, gemak, welzijn en uitleen. Breng een bezoek aan onze Comfortwoning in Delfshaven en ervaar zelf de mogelijkheden.

Plan een bezoek aan de Comfortwoning