wmo radar > Wat we doen > eHealth

eHealth

Slimme hulpmiddelen als ondersteuning

Een robotstofzuiger waardoor je meer tijd overhoudt voor andere activiteiten, een smartwatch die helpt de conditie te verbeteren of digitale hulpmiddelen waardoor bewoners langer thuis kunnen wonen. Dit zijn allemaal voorbeelden van eHealth, slimme apparaten die het leven makkelijker maken. Bij wmo radar werken we actief aan de inzet en ontwikkeling van eHealth. eHealth vormt namelijk een belangrijk onderdeel van ons doel om zorg en welzijn in Nederland beter te organiseren.

Slimme hulpmiddelen vervangen niet de zorg van een mens, het helpt om extra te voorzien in de zorgvraag. Het kan bijdragen aan de gezondheid van bewoners en ondersteunt & helpt bij het verlenen van de juiste zorg. Denk bijvoorbeeld aan onze inzet van Compaan, een tablet speciaal voor senioren. En onze samenwerking met Join Us die een online community hebben opgezet. Join Us Community is een online ontmoetingsplek voor jongeren van 12 tot 30 jaar.

SET: Stimuleringsregelingen eHealth Thuis

Innovatieve technologie en slimme apparaten bieden uitkomst voor de druk die op zorg & welzijn staat en vergroten de zelfredzaamheid van Rotterdammers. In samenwerking met gemeente Rotterdam en verschillende Rotterdamse zorg- en welzijnsorganisaties is slimme zorg (eHealth) straks op grote schaal in Rotterdam beschikbaar. Deze Rotterdamse zorg- en welzijnsorganisaties hebben zich verenigd in het samenwerkingsverband SET: Stimuleringsregeling eHealth Thuis. Door eHealth te combineren met traditionele ondersteuning kunnen meer Rotterdammers langer en met meer comfort thuis blijven wonen. Vanaf 2022 worden zorg- en welzijnsprofessionals getraind in slimme zorgtoepassingen en zetten we uitleenpunten op waar Rotterdammers slimme hulpmiddelen tijdelijk kunnen lenen en uitproberen.

Lees meer over SET

De Comfortwoning

De Comfortwoning is een initiatief van wmo radar in samenwerking met de gemeente Rotterdam. Met de verschillende Comfortwoningen in Rotterdam willen we bezoekers kennis laten maken met technologische oplossingen aan huis, waardoor langer zelfstandig thuis wonen mogelijk wordt gemaakt. Alle producten zijn ingedeeld in de categorieën: veiligheid, hygiëne, gemak, welzijn en uitleen. Breng een bezoek aan onze Comfortwoning in Delfshaven en ervaar zelf de mogelijkheden.

Plan een bezoek aan de Comfortwoning