wmo radar > Wat we doen > eHealth

eHealth

Slimme hulpmiddelen als ondersteuning

Een robotstofzuiger waardoor je meer tijd overhoudt voor andere activiteiten, een smartwatch die helpt de conditie te verbeteren of digitale hulpmiddelen waardoor bewoners langer thuis kunnen wonen. Dit zijn allemaal voorbeelden van eHealth, slimme apparaten die het leven makkelijker maken.

eHealth

Bij wmo radar werken we actief aan de inzet en ontwikkeling van eHealth. eHealth vormt namelijk een belangrijk onderdeel van ons doel om zorg en welzijn in Nederland beter te organiseren.

Slimme hulpmiddelen vervangen niet de zorg van een mens, het helpt om extra te voorzien in de zorgvraag. Het kan bijdragen aan de gezondheid van bewoners en ondersteunt & helpt bij het verlenen van de juiste zorg. Denk bijvoorbeeld aan onze inzet van Compaan, een tablet speciaal voor senioren. En onze samenwerking met Join Us die een online community hebben opgezet. Join Us Community is een online ontmoetingsplek voor jongeren van 12 tot 30 jaar.

Slimme zorgtoepassingen toegankelijk voor alle Rotterdammers

Slimme zorgtoepassingen zijn apparaten en hulpmiddelen die we overal om ons heen zien. Met een slimme deurbel zie je wie er voor de deur staat, via een tablet haken familieleden ieder moment aan bij een zorggesprek en met een robotkat is er altijd gezelligheid in huis. Slimme apparaten en hulpmiddelen maken het leven makkelijker, veiliger en comfortabel. Daarom zet de gemeente Rotterdam en Rotterdamse zorg- en welzijnspartijen zich samen in om dit toegankelijk te maken voor alle Rotterdammers.

Slim in Huis

Zorg & Welzijn werken nauw samen om inwoners van Rotterdam te ondersteunen met het toepassen van slimme hulpmiddelen/eHealth in de thuissituatie. Dit project noemen we ‘Slim in Huis’, omdat we eHealth combineren met traditionele ondersteuning waardoor meer Rotterdammers langer en met meer comfort thuis kunnen blijven wonen. Verschillende zorg- en welzijnsprofessionals worden getraind in slimme zorgtoepassingen en we zetten uitleenpunten op waar Rotterdammers slimme hulpmiddelen tijdelijk kunnen lenen en uitproberen. Zo maken we samen eHealth en slimme hulpmiddelen toegankelijk voor alle Rotterdammers.

De Comfortwoning

De Comfortwoning is een initiatief van wmo radar in samenwerking met de gemeente Rotterdam. Met de verschillende Comfortwoningen in Rotterdam willen we bezoekers kennis laten maken met technologische oplossingen aan huis, waardoor langer zelfstandig thuis wonen mogelijk wordt gemaakt. Alle producten zijn ingedeeld in de categorieën: veiligheid, hygiëne, gemak, welzijn en uitleen. Breng een bezoek aan onze Comfortwoning in Delfshaven en ervaar zelf de mogelijkheden.

Plan een bezoek aan de Comfortwoning