wmo radar > Waar we zitten > Overschie

Overschie

Overschie

In Overschie voeren wij de brede welzijnsopdracht uit. En dat doen we met veel energie. Samen met vrijwilligers, andere organisaties, lokale ondernemers, de jongerenraad én de bewoners uit Overschie zelf. Met elkaar vormen we een netwerk zodat er voor iedereen iets te doen is in Overschie. Naast de activiteiten die we organiseren voor bewoners, jong en oud, bieden we ondersteuning op het gebied van mantelzorg, budgetcoaching, taal, sport & gezondheid. Door middel van coaching en/of vrijwilligerswerk ondersteunen en motiveren we bewoners om (weer) mee te doen en plezier in het leven te hebben. Wij voeren onze activiteiten uit op diverse locaties in Overschie. Samen met de bibliotheek zitten we in Huis van de Wijk De Halte. Hier kunnen bewoners altijd terecht voor een kop koffie, een boek of krant te lezen of om te studeren. Tevens vinden hier al onze spreekuren plaats. Bekijk hieronder wat we nog meer doen!

Team wmo radar Overschie

Aanbod Overschie

De Groene Overschiese

Rondjes langs groen & water

Ontdek en beleef groen en water in je eigen buurt. Kijk eens om je heen: in de buurt zijn er genoeg plekken waar je misschien nog niet vanaf wist. Wandel of fiets rondjes langs groen en water, zoals de drie Schieën en het Rotterdamse platteland, waar je rust en ruimte kunt vinden. Op de fiets ontdek je het buitengebied. En te voet dichtbij huis vind je groene plekken zoals singels, (volks)tuinen en parken.

De Groene Overschiese is een kaart en nodigt je uit om deze parels te ontdekken. Je kunt er wandelen, fietsen, spelen, sporten, uitrusten en ook meedoen bij één van de groene plekken. Deze kaart bestaat uit korte en lange routes. Je kunt rondjes lopen in de wijk van 2 tot 8 kilometer. Ga eens langs bij de educatieve tuin Tamarinde of de tuin van Museum Oud Overschie. En wist je dat de terreinen van de volkstuinverenigingen ook open zijn voor wandelaars? Je kunt zelf een rondje lopen, of sluit je aan bij een van de wandelgroepen en ga met elkaar op pad. De fietsroute is ongeveer 20 kilometer lang. Fiets bijvoorbeeld langs de Schie richting Delft of dwars door de polder over het Polderpad, waar je veel vogels kunt zien.

Natuur maakt gezond en gelukkig. De Groene Overschiese is een netwerk van plekken en organisaties die de omgeving groener en gezonder willen maken. Met deze kaart brengen we Overschie in beweging!

Winkels in de buurt