wmo radar > Wmo on the road

Wmo on the road

PoP-Up informarkt in Charlois

Vaste prik in onze evenementenagenda: wmo on the road. Zo ook op 23 april in Charlois met een PoP-Up infomarkt, samen met verschillende netwerkpartners. Onder het genot van een broodje en soepje trapte we het evenement af zodat bewoners elkaar op een ontspannen manier konden ontmoeten. Het is ook een laagdrempelige manier om bewoners kennis te laten maken met wmo radar en onze samenwerkingspartners.

Naast onze eigen BOP (bewoners ondersteuning punt), team jeugd en senioren waren verschillende partners vanuit het wijknetwerk aanwezig: wijkagenten, wijkhandhaving, WOLK, bibliotheek Oud-Charlois, de wijkraad, Hof van Charlois, Laurens, wijknetwerker, Woonstad Rotterdam en Middin (ter ondersteuning van mensen met een beperking of niet-aangeboren hersenletsel). Door de aanwezigheid van een breed scala aan expertise kunnen we veel bewoners ondersteunen en de meest uiteenlopende vragen beantwoorden.

We gingen in gesprek met bewoners, ook kregen zij een gezondheidscheck (met een meting van bloedsuiker en de bloeddruk) door het team van Laurens. Bewoners werden voorzien van praktische tips op het gebied van leefstijl en gezondheid. Dat deden we onder andere met het project Slim in Huis dat bewoners kennis laat maken met slimme technologie. Dit helpt niet alleen bij zelfstandigheid, maar versterkt ook het gevoel van eigen regie, zodat mensen comfortabel en zelfverzekerd in hun eigen huis en omgeving kunnen blijven wonen. Dankzij de Slim in huis waardebon kunnen bewoners een eigen bloeddrukmeter aanschaffen om eenvoudig thuis een meting te doen. Bewoners maakte afspraken met team BOP en de mantelzorgcoach. Bovendien zorgde Middin voor muziek met een uitbundige DJ.

We kijken dan ook enthousiast terug op een geslaagde dag met veel bezoekers. De dag bracht ruimte voor verbinding. Op verschillende manieren: tussen bewoners en netwerkparners én onderling. Wordt dus zeker vervolgd, graag tot de volgende wmo on the road!