wmo radar > Week van Herstel 2023

Week van Herstel 2023

Het is de landelijke week van herstel, een cliëntbeweging uit de jaren 70 die is ontstaan om naar de mens te kijken en niet de diagnose. En daar staan we vanuit de “Herstelacademie in de wijk’ samen met het Basisberaad graag bij stil.

Door de jaren heen is er veel veranderd, waardoor er nu meer aandacht is voor herstel. Wat houdt het in om te herstellen van een psychische aandoening of een verslaving? Welke obstakels en uitdagingen kom je tegen bij herstel? Hoe ziet herstel er voor jou uit? Herstellen is iets persoonlijks en ziet er voor iedereen anders uit.

Binnen de hulpverlening is steeds meer ruimte voor herstel ondersteunende activiteiten. Zo hebben we in Rotterdam inmiddels drie ‘Herstelacademies in de Wijk’, namelijk in IJsselmonde, Delfshaven en Charlois. Basisberaad heeft samen met de herstelacademies, de voedseltuinen en de Pauluskerk vormgegeven aan de week van het herstel.

Voel je vooral vrij om langs te komen! Luister naar de verhalen van mensen, zie de portretten, doe mee met diverse spellen en workshops en leer hoe je gedichten kan schrijven. Kortom: laat je verassen door de mogelijkheden in Rotterdam. Aanmelden hoeft niet, deelname is gratis. We zien je graag tijdens (één van) de activiteiten!

Programma: Week van Herstel 20 t/m 25 maart 2023

Bekijk het programma