wmo radar > Videoverslag ‘Het Goede Gesprek’

Videoverslag ‘Het Goede Gesprek’

Ondersteuning op het gebied van zingeving en levensvragen

Het Goede Gesprek is een maatjesproject bedoeld voor ouderen die kampen met verlieservaringen. Denk aan het verlies van een partner, maar ook verlies van gezondheid. De maatjes zijn vrijwilligers die begeleid worden door geestelijke verzorgers en zijn gespecialiseerd in het aandacht hebben voor levensvragen van de ouderen. Om de betekenis van de gesprekken in beeld te brengen, is een meetinstrument in de vorm van een praatplaat ontwikkeld om met de deelnemers in gesprek te gaan.

Bekijk hieronder de bijzondere video die is gemaakt tijdens het slotsymposium op 21 september in de Pauluskerk Rotterdam.

Projectomschrijving

Een goed gesprek is zeer waardevol en welkom bij met name ouderen die te maken hebben met gevoelens van eenzaamheid. De betekenis van zo’n gesprek willen wij in beeld brengen. Door een ingrijpende gebeurtenis kan het leven op zijn kop staan. Denk aan het verlies van een partner of aan een ernstige ziekte. Levensvragen zijn niet op te lossen, iemand moet er mee leren leven. Een Goed Gesprek kan hierbij helpen. De maatjes zijn vrijwilligers met levenservaring die een gesprek aan durven gaan. Ook wanneer er niets op te lossen valt en het vooral gaat om bij de ander te zijn en te blijven. De maatjes worden getraind en begeleid door een geestelijk verzorger.

Om de betekenis van de gesprekken in beeld te brengen ontwikkelen we een meetinstrument om met de deelnemers in gesprek te gaan. Op deze manier betrekken we hen ook actiever bij het project.

Meer weten?

Lees ook ons nieuwsbericht over het slotsymposium voor meer informatie en de factsheet. Of neem contact op met Veronique Vaarten en stuur een e-mail naar: v.vaarten@wmoradar.nl.

Nieuwsbericht slotsymposium