wmo radar > Start Schoolmaatschappelijk Werk

Start Schoolmaatschappelijk Werk

Met de start van een nieuw schooljaar begon gisteren óók een nieuw team school maatschappelijk werk (SMW). Het schoolmaatschappelijk werk is er voor de kinderen, ouders en scholen. We werken op de scholen zelf en we werken preventief. Dat betekent dat onze schoolmaatschappelijk werkers signaleren, advies en consultatie geven, bijdragen aan een veilig pedagogisch klimaat op school en anticiperen op de hulpvragen van de school (zoals voorlichtingen).

SMW van wmo radar is actief in de deelgebieden Rotterdam Centrum, Noord, Hillegersberg en Schiebroek. In Centrum en het Oude Westen werkt het SMW nauw samen met de wijkteams van wmo radar. Dankzij deze samenwerking kunnen we in een vroeg stadium ondersteuning bieden. Zowel in de thuissituatie als op school.

Na een inspirerende kick off heeft dit bevlogen team ontzettend veel zin om aan de slag te gaan! Neem voor informatie over schoolmaatschappelijk werk contact op met Wendy Maan (teamleider SMW) via telefoonnummer 06 11 61 68 05 of stuur een e-mail naar: WMaan@wmoradar.nl.