wmo radar > Social Friday 30 september 2022

Social Friday 30 september 2022

Join Us Rotterdam

Met vrienden op vakantie of je verjaardag vieren… het lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het jammer genoeg niet voor iedereen. Het klinkt misschien logisch dat jongeren altijd vrienden hebben. Je ziet ze tenslotte in groepjes naar school fietsen of rondhangen op het trapveldje. Toch is 8% van de jongeren in Nederland eenzaam. Ze missen verbinding met anderen en hebben niemand om hun verhaal mee te delen. Deze jongeren hebben een duwtje in de rug nodig om op sociaal vlak weer beter in hun vel te zitten.

Social Friday
Dat is precies wat Social Friday biedt aan jongeren tussen de 12 en 25 jaar: een gezellige avond met andere jongeren die óók dat zetje nodig hebben. Op vrijdag 30 september (tijdens de week tegen eenzaamheid), organiseert Join Us Rotterdam een event voor jongeren. Gezellig, laagdrempelig, positief en motiverend. Aansluiten bij Join Us is niet verplicht voor deelname aan Social Friday. Wél is dit een avond waar jongeren actief kennis maken met Join Us en wat zij voor hen kunnen betekenen. Bekijk hier het nieuwsbericht met foto’s van de Social Friday editie uit 2021.

Join Us doorbreekt alleen zijn
Jongeren in Rotterdam kunnen zich aansluiten bij groepen die 1 keer in de 2 weken samenkomen voor een gezellige avond. Er zijn verschillende groepen in twee leeftijdscategorieën: van 12 – 18 jaar en van 18 – 25 jaar. Door coaching en van elkaar leren krijg je meer inzicht op oorzaak en gevolg. Bovendien krijgen jongeren tijdens de bijeenkomsten handvaten om vrienden te maken én behouden. Zo voorkomen we eenzaamheid!

Breng Join Us onder de aandacht
Wellicht kom jij tijdens je dagelijkse werkzaamheden ook in contact met jongeren die kampen met eenzaamheid. Breng de activiteiten van Join Us onder de aandacht en deel de flyers over Join Us en Social Friday. Gratis gedrukte flyers en posters ontvangen? Neem dan contact met ons op!

In gesprek over Join Us

Meer informatie over Join Us is beschikbaar in de factsheet en de brochure via onderstaande button. Ook gaan we graag met professionals (uit o.a. het onderwijs en de zorg) tijdens een persoonlijk gesprek dieper in op de mogelijkheden die Join Us biedt. Neem contact op met Andy Manikus (Coördinator Join Us Rotterdam): 06-13954499/ amanikus@wmoradar.nl of Rob de Wit (Coach Join Us): 06-57078383/ robdewit@wmoradar.nl.

Brochure Join Us