wmo radar > Social Friday: Come together

Social Friday: Come together

Join Us geeft jongeren een sociale boost

Veel jongeren willen graag nieuwe mensen ontmoeten, maar weten niet hoe ze dat moeten aanpakken. Stichting Join Us is er voor deze jongeren en doorbreekt het alleen zijn door ze in contact te brengen met leeftijdsgenoten. Dit heeft een positief effect op hun sociale ontwikkeling. Stichting Join Us werkt samen met verschillende welzijnsorganisaties, waaronder wmo radar.

Social Friday
Vrijdag 1 oktober was het Social Friday. Door het hele land werden op deze avond supertoffe activiteiten georganiseerd. Jongeren ontmoeten anderen jongeren en leren elkaar kennen onder het genot van een hapje en tijdens spelletjes. We spraken met collega Saida Bourik (Begeleider van Join Us) over Social Friday.

“De aftrap vond plaats in Huis van de Wijk de ‘’Nieuwe Gaffel’, daar hebben we eerst gezellig samen gegeten aan de grote eettafel”, vertelt Saida. “De jongeren konden tijdens verschillende workshops met elkaar socializen. Er hangt een warme huiselijke sfeer in de Nieuwe Gaffel waardoor het makkelijk voor de jongeren was om contact met elkaar te maken. Een plek waarin iedereen even zichzelf kon zijn. Door de kunstworkshops merk je dat jongeren zich goed ontplooien en vorm geven aan hun creativiteit. Aan de hand van vragen leerden de jongeren elkaar beter kennen en kregen ze een goede indruk van elkaar.”

“Wij zijn trots om begeleiders van Join Us te zijn!”
De begeleiders bieden ondersteuning aan tijdens de bijeenkomsten. Ze geven advies op het gebied van gespreksvaardigheden. Uiteraard deelden Saida, Rob & Davy ook veel handige tips & trics tijdens de kunstspellen op Social Friday.

“We hebben de avond beëindigd met een workshop waarbij kunst op een groot doek werd geprojecteerd”, vertelt Saida verder. “Dat is een activiteit die saamhorigheid creëert. We gaven de jongeren voldoende ruimte om samen als groep na te denken over wat er op het doek getekend of geschilderd kon worden. En daar kwamen weer mooie gesprekken uit voort. Je merkte dat er goed naar elkaar werd geluisterd en dat een sterk groepsgevoel ontstond. Kortom, het was een geweldige avond om niet te vergeten. Wij zijn trots om begeleiders van Join Us te zijn!”

We zien je graag bij Join Us!

Leuk dat je komt. Deelname aan Join Us is gratis. Na je aanmelding ontvang je een berichtje over je deelname.

Aanmeldformulier