wmo radar > Wie we zijn > Werken bij > Vacature: Intensief Jongerencoach (28-36 uur)

Vacature: Intensief Jongerencoach (28-36 uur)

Functieomschrijving

Wij vinden dat iedere jongere een toekomstperspectief verdient. Dat is voor sommige opgroeiende jongeren een moeilijke opgave.
Jij gaat je specifiek richten op jongeren (12 tot 27 jaar) met een negatieve geschiedenis met o.a. instanties, ouders, school en relaties waarbij weinig reflectief vermogen is of vertrouwen dat het goed komt. Ze komen veelvuldig in aanraking met de politie, vertonen agressief gedrag, hebben schulden of kampen met een verslaving. Een reguliere aanpak is niet voldoende om voor hun het verschil te maken. Daar breng jij als intensief Jongerencoach verandering in.

Vanuit het wijkteam ga jij als intensief jongerencoach aan de slag. Jij bent een daadkrachtige en vasthoudende coach en kijkt samen met de jongere wat hij nodig heeft om een positieve wending te geven aan zijn leven en weer onderdeel te worden van de samenleving. Onze focus ligt daarbij op mogelijkheden, ambities en talenten in plaats van problemen.
Je werkt outreachend in zijn/haar leefwereld; thuis, op school, op werk, in de sportschool etc. Je maakt samen een plan van aanpak gericht op een positieve toekomst. Je onderhoudt daarbij ook contact met partners zoals het persoonlijke netwerk, politie, school, gemeente en andere instanties.

Jij bent veel onderweg en werkt in de leefwereld van de jongeren. Je gaat er op af en weet de jongere positief te coachen. Dit doe je als volwaardig lid van een wijkteam. Je neemt deel aan overleggen, trainingen en intervisie. Een deel van de intensieve Jongerenaanpak Rotterdam is een samenwerking tussen Exodus, Futuro en wmo radar. In deze functie kom je dienst bij wmo radar of een van de samenwerkingspartners. Samen hebben wij veel expertise in huis voor de juiste begeleiding van jongeren.

Wat je krijgt

Wij bieden een uitdagende baan waarvoor je stevig in je schoenen moet staan. Een dynamisch werkgebied met een grote groep collega’s. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw dag zelf in te richten. Afhankelijk van jouw expertise en voorkeur kom je in dienst bij wmo radar, Futuro of Exodus.

Daarnaast bieden wij:

 • Contract voor een jaar met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • Aantal uren zijn in overleg en stemmen we af op jouw wensen;
 • Salaris gebaseerd op cao sociaal werk schaal 8 (min.€2780 – max.€3961);
 • Een Individueel keuzebudget van bijna 19%, incl. eindejaarsuitkering.

Wie je bent

In deze functie schakel je met diverse partijen. Zowel jouw collega’s binnen het wijkteam als diverse externe organisaties. Je bent daarom communicatief vaardig, transparant en kan onderhandelen in het belang van de jongere en de samenleving. Je kunt goed omgaan met onverwachte en ingewikkelde situaties.

Verder zien we graag dat je de volgende zaken meebrengt:

 • Je hebt een (bijna) afgeronde relevante HBO-opleiding;
 • SKJ registratie of bereidheid deze te halen middels het SKJ-Praktijkprogramma;
 • Werkervaring met (kwetsbare) jongeren;
 • Kennis van inclusief werken is een pré;
 • Creatief en oplossingsgericht; lange adem – tegelijkertijd tactvol en doortastend;
 • Durft buiten de lijntjes te kleuren;
 • Woonachtig in (omgeving) Rotterdam, en bereidheid om buiten kantooruren te werken.


Solliciteren?

Spreekt de functie je aan en voldoe je aan alle criteria? Stuur dan zo snel mogelijk jouw sollicitatie via de sollicitatiebutton aan ons door.

Meer weten?
Neem voor vragen over de functie telefonisch of per whatsapp contact op met Ingrid Vijfhuizen (corporate recruiter) via 06 13 56 31 32.