wmo radar > Werkplaats bijeenkomst 2 > 2.1 Stappenplan stap 2

2.1 Stappenplan stap 2

2.1 Stappenplan stap 2

Nadat je het initiatief tot een lokale aanpak valpreventie hebt genomen en samenwerkingspartners hebt gevonden is het belangrijk om met elkaar een plan van aanpak te maken. Om een degelijk plan van aanpak te maken is het belangrijk de volgende stappen te doorlopen:

 

Stap 2: Plan van aanpak
a. State of the art: huidige stand van zaken rondom valpreventie in de wijk
b. Bepaal de gezamenlijke ambities en doelgroep
c. Bepaal je manier van werving
d. Stel programma samen
e. Financiering

In het volledige stappenplan worden deze stappen verder toegelicht. Neem met elkaar de aandachtspunten door en stel vast welke in jouw lokale situatie relevant zijn. Steek vooral ook je licht op bij lokale ouderenorganisaties.

 

Bekijk hier de PDF: Stappenplan valpreventie, lokale aanpak

 

a. Voor informatie over de eigen wijk kun je de buurtmonitor gebruiken (Rotterdam in cijfers) of de gebiedsgids van je wijk (verkrijgbaar bij welzijnsorganisatie). Voor Rotterdam is het handig aan te sluiten bij de Samenwerkingsagenda Rotterdam Ouder en Wijzer, van de gemeente Rotterdam, 2018; Pijler 1 Vitaal. Klik op PDF: Rotterdam Ouder en Wijzer. (nog niet online)

d. Programma: Bekijk hier de PDF: Minder vallen door meer bewegen, cursusprogramma ouderen. Bedenk wie je wilt vragen voor het beweegprogramma en welke lokale gastsprekers je kunt benaderen.

e. Financiering: zie bijeenkomst 4.