wmo radar > Wat we doen > Sport en gezondheid

Sport en gezondheid

Sport & gezondheid

Voor iedereen

Je hoeft geen topatleet te zijn en ook niet de hele dag alleen maar groenten te eten…. Met andere woorden: je hoeft geen superheld te zijn! Ook jij kan je gezondheid en die van je gezin verbeteren. Door tóch dat wandelingetje te maken, door tóch een keer een gezonde snack te kiezen. Wij vinden het leuk om je daarbij een steuntje in de rug te geven. In alle wijken organiseren we beweegaanbod, voor jong en oud, voor topfit en voor net-van-de-bank-af. Dit doen we samen met dansinstructeurs, met boksscholen, met wandelliefhebbers en met sportieve wijkgenoten met een stappenteller. We verzorgen workshops en trajecten, om jou te informeren en te ondersteunen. In onze Huizen van de Wijk is er altijd een gezonde keuze om te eten of te drinken. Samen gaan we voor een gezonder Rotterdam!

 

Bewegen helpt je verder

Meer energie, een goed gevoel over jezelf en meer contact met andere bewoners uit de buurt. Sport en beweging helpt je verder! Soms geeft het je zelfs nét dat zetje richting die opleiding, stage of baan doordat je met de juiste personen in contact komt. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bij ons speciale programma’s volgen en ook kinderen geven we de mogelijkheid om te bewegen op de pleinen of bij sportclubs.

 

Een eigen coach

Wij geloven niet in korte diëten of eenmalige beweegprogramma’s. Om blijvend je gezondheid te verbeteren, zal je een aantal dingen écht anders moeten doen. Wij noemen dat leefstijl: in kleine stapjes toewerken naar blijvende verandering. Onze leefstijlcoaches helpen je daarbij. Ze motiveren je om die paar keer per week dat uurtje te bewegen, en leggen je uit hoe je voor weinig geld gezond en lekker boodschappen doet.

 

Boekje Delfshaven Beweegt

Dit boekje staat vol met activiteiten voor alle bewoners van Delfshaven. Weet jij al wat je wilt gaan doen als het allemaal weer mag? Blader door het boekje en kies één of meerdere activiteiten uit die bij jou past.

Download het boekje

Bouw ook mee aan de nieuwe samenleving

Contact