wmo radar > Wat we doen > Mantelzorg

Mantelzorg

Mantelzorg

Je zorgt voor een ander, een partner, ouders, kind, broer of zus. Eigenlijk sta je daar zelf niet zo bij stil. Het hoort, vanzelfsprekend, bij jouw leven. Wmo radar kan je begeleiding geven om hier op een gezonde manier mee om te gaan.

Persoonlijk, laagdrempelig & betrokken

Wij zijn van mening dat jij de aandacht moet krijgen die je verdient bij het zorgen voor een ander. In een persoonlijk gesprek neemt de mantelzorgcoach de tijd voor jou. Een luisterend oor is af en toe gewoon fijn.

 

Hulp op maat

De persoon voor wie je zorgt kan gebruik maken van extra hulp, voorzieningen en hulpmiddelen. Maar waar heb je samen recht op en hoe regel je dat? De mantelzorgcoach is op de hoogte van diverse regelingen en voorzieningen in de wijk. We kijken graag samen met jullie wat het beste past. We streven naar maatwerk. Samen sta je sterker.

Balans

Vaak is er een dunne scheidingslijn tussen het helpen van iemand op een gezonde manier of er zoveel mee bezig zijn dat het zorgt voor overbelasting. En dat is waar wij te hulp schieten. Bijvoorbeeld door jouw situatie in kaart brengen. Hierdoor krijg je een goed overzicht over de taken, mogelijkheden en keuzes die je moet maken, dit geeft rust.

Wil je weten hoe het met jouw balans is? Doe de test van zorgverzekeraar CZ:
https://cz.mantelzorgtest.nl/

 

ACTIVITEITEN

Ontspannen en informatieve bijeenkomsten
Zowel in Rotterdam Centrum als in Overschie organiseren we regelmatig ontspannende en informatieve bijeenkomsten bijvoorbeeld:

• Minder Piekeren, Minder Zorgen
• Workshop omgaan met Dementie
• Zorgen zonder stress
• Informatiebijeenkomsten over respijtzorg of PGB
• Zomer- & winterprogramma

Dag van de Mantelzorg elk jaar op 10 november
Wij hebben heel veel waardering voor mantelzorgers. Eén keer per jaar zetten we deze toppers dan ook extra in het zonnetje op een feestelijk evenement voor alle mantelzorgers. Deelname is uiteraard gratis. Zolang er corona is, zal het een ander karakter hebben, maar we gaan er wel voor zorgen dat het een geslaagde dag gaat worden.

 

MANTELZORGWAARDERING

Als blijk van waardering krijgt elke mantelzorger van de Gemeente Rotterdam een gratis Rotterdampas. Ook krijgt u €25,- openbaar vervoer-tegoed. Daarnaast komt u mogelijk in aanmerking voor een mantelzorgparkeervergunning. Voor meer informatie zie: www.rotterdam.nl/mantelzorg. Mocht u hulp nodig hebben bij een aanvraag, neem dan contact op met de mantelzorgcoach.

 

MANTELFOON

De mantelzorgcoaches die in Overschie (Janine Spek) en Rotterdam Centrum
(Sandro Toma) werken, zijn voornamelijk bereikbaar en beschikbaar op doordeweekse dagen. Maar mantelzorgen is niet aan werktijden gebonden, dus wanneer je ’s avonds of in het weekend vragen hebt, of een luisterend oor nodig hebt, dan kan Mantelfoon gebeld worden.

Mantelfoon is een telefonische dienst die 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar voor mantelzorgers. De zorgcentralisten van de Mantelfoon bieden een luisterend oor en geven advies en ondersteuning. Heeft een mantelzorger meer ondersteuning nodig, dan koppelt de zorgcentralist hen aan een mantelzorgcoach van wmo radar. Om vanuit hier samen het probleem aan te pakken.

 

CONTACTGEGEVENS MANTELZORGCOACHES

Rotterdam Overschie
Janine Spek
jspek@wmoradar.nl of 06 – 12 85 84 70.
Werkdagen: di, wo, vr.

Rotterdam Centrum
Sandro Toma
atoma@wmoradar.nl of 06 – 54 96 72 91.
Werkdagen: ma, di, do en op vrijdagen variabel

 

NIEUWSBRIEF

Nieuwtjes en activiteiten rondom het thema mantelzorg worden circa 6x per jaar gedeeld via de nieuwsbrief in het gebied.

Bekijk de laatste nieuwsbrief:
Centrum
Overschie

Inschrijven
Centrum
Overschie

Bouw ook mee aan de nieuwe samenleving

Contact