wmo radar > Wat we doen > Geldzaken en formulieren

Geldzaken en formulieren

Geldzaken & formulieren

Overzicht

Het leven is duur en je hebt niet altijd zin om elk dubbeltje om te draaien. Onderzoek wijst uit dat veel Rotterdammers moeite hebben met het organiseren van de financiën. De meest voorkomende problemen hierbij? Het bewaren van overzicht in al dat papierwerk. Er gaat nu eenmaal sneller geld uit dan dat er binnen komt. Wmo radar kijkt samen met jou hoe je op een eenvoudige manier weer overzicht in je financiën kunt krijgen. Overzicht zorgt immers voor rust in je hoofd.

Formulieren & papieren

Al die formulieren, steeds weer opnieuw. Vaak met moeilijk taalgebruik. Soms kan een klein beetje ondersteuning door ons al een helder overzicht aanbrengen in al je rekeningen. Wij koppelen je hiervoor aan iemand uit de buurt die met je meekijkt en samen met jou ingewikkelde formulieren invult.

Slapeloze nachten?

Word je nerveus van aanmaningen, loop je achter met betalingen of heb je zelfs schulden gemaakt? Je bent écht niet de enige. Soms maakt een klein zetje in de rug een groot verschil. We leren je daarom graag hoe je zelf een eenvoudig overzicht in je financiën kunt krijgen en hoe je bijvoorbeeld toeslagen aan kunt vragen. Daarvoor maken we gebruik van onze eigen kennis, het netwerk in de buurt en van online tools. Als het nodig is, ordenen we de schulden en begeleiden we je naar passende ondersteuning vanuit de gemeente zodat slapeloze nachten snel tot het verleden behoren.

Begin op tijd

Of je nu jong bent of oud, één ding is zeker: hoe langer je wacht met het op orde krijgen van je financiën, hoe ingewikkelder het wordt. Kom gerust bij ons langs. Juist als er nog geen (grote) schulden zijn. Als het nodig is, komen we naar jou toe; we geven namelijk ook voorlichtingen en workshops. Ook kennen we de juiste mensen die een tijdje met je mee kunnen kijken en advies kunnen geven over je schulden. Zo hebben we bijvoorbeeld ook contact met de voedselbank, VraagWijzer en de Kredietbank Rotterdam. Denk aan de toekomst en die van je kinderen, er is altijd een oplossing!

Bouw ook mee aan de nieuwe samenleving

Contact