wmo radar > Wat we doen > Geldzaken & Formulieren

Geldzaken & Formulieren

We zoeken samen naar een passende oplossing

Overzicht in geldzaken en ondersteuning bij schulden

Heb je geen overzicht meer over je financiën en heb je moeite met rondkomen? Loop je achter met het betalingen, ben je bang voor de volgende aanmaning of blijft de post ongeopend liggen? Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk stappen onderneemt. Wmo radar ondersteunt waar mogelijk, denkt met je mee en kan je ook doorverwijzen naar de juiste instanties.

 

Financiën op orde

Moet je formulieren invullen waar je niets van snapt of heb je hulp nodig bij het aanvragen van een kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen? Soms maakt een klein zetje in de rug een groot verschil. We koppelen je aan een budgetcoach die meekijkt en samen met jou ingewikkelde formulieren invult of moeilijke termen eenvoudig uitlegt. Je leert hoe je zelf weer overzicht in je financiën krijgt en hoe je toeslagen aanvraagt. Daarvoor maken we gebruik van onze eigen kennis, het netwerk in de buurt en van online tools. Als het nodig is, ordenen we je schulden en helpen we je naar passende ondersteuning vanuit de gemeente.

 

Begin op tijd

Kom gerust bij ons langs, ontvang voorlichting of doe mee aan een workshop. Hoe langer je wacht met het op orde krijgen van je financiën, hoe ingewikkelder het wordt. Als het nodig is, komen we naar jou toe. Ook kennen we de juiste mensen die met je mee kunnen kijken en advies geven over je schulden. Soms is er specifieke ondersteuning nodig, dan zorgen we voor de juiste doorverwijzing. Zo hebben we contact met de voedselbank, VraagWijzer en de Kredietbank Rotterdam.

 

Begeleiding van een budgetcoach

Voor al je vragen kun je terecht op het inloopspreekuur bij jou in de wijk. Onze budgetcoaches kijken met je mee en zoeken samen met jou naar een passende oplossing. Zij geven allerlei handige tips om geld te (be)sparen. We maken samen een plan van aanpak en zorgen dat je weer grip krijgt op jouw financiën en administratie. Onze hulpverlening is gratis en we gaan zorgvuldig/vertrouwelijk met jouw gegevens om.

Huizen van de Wijk

In onze Huizen van de Wijk ontmoeten buurtbewoners elkaar. Een veilige plek binnen een vertrouwde omgeving waar mensen terecht kunnen met vragen.

 

Bekijk alle locaties van wmo radar