wmo radar > Valpreventie

Valpreventie

Voorkom vallen. Blijf bewegen.

‘Voorkom vallen. Blijf bewegen’ is een preventieve wijkgerichte aanpak valpreventie. In ons valpreventieprogramma neemt bewegen een belangrijke plaats in, naast voorlichting over relevante thema’s. Het programma bestaat uit voorlichtingsfilms & beweegfilms én een interactieve e-learning.

Video-aanbod

Het valpreventieprogramma is volledig op film gezet. In 16 films van elk een kwartier volgt u Teun en Ellie die vanuit huis aan de cursus meedoen. Diverse thema’s komen aan bod, zoals: zicht & gehoor, voetverzorging & schoeisel, veiligheid in en om de woning, (onder-)voeding en medicatie & alcohol. Meld je aan met je e-mailadres en je krijgt direct toegang tot de films.

E-learning

Met onze online cursus leggen we in 8 lessen uit waarom bewegen zo belangrijk is en wat je nog meer kunt doen om je valrisico te beperken. Wanneer een nieuwe les voor je klaarstaat, ontvang je een notificatie per e-mail. Je kunt dan direct deelnemen aan deze les waarin een nieuw onderwerp behandeld wordt door verschillende experts. Aan het einde van elke les kan je jouw kennis gelijk testen aan de hand van een paar vragen.