Sociaal beheer

Huizen van de Wijk

In de Huizen van de Wijk kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten, leren en ondernemen onder één dak. Sinds 1 juli 2013 voert wmo radar het sociaal beheer van een aantal Huizen van de Wijk in Delfshaven, Overschie en het Centrum van Rotterdam uit.

Een dynamische spil in de wijk

Goed sociaal beheer biedt meerwaarde in de wijk. Met sociaal beheer worden burgers en organisaties gemotiveerd om verbinding te zoeken. En zo worden Huizen van de Wijk een dynamische spil.

Ruimte huren?
Je kunt online onze Huizen van de Wijk bekijken en ook meteen een ruimte reserveren, via de website www.ruimtehurenindebuurt.nl.

Toekomstbestendig

Samen met bewoners werkt wmo radar aan toekomstbestendige Huizen van de Wijk, waarbij we het zelfbeheer stimuleren. Want Huizen van de Wijk zijn er voor alles en iedereen. Voor wijkbewoners, maar ook voor lokale ondernemers en andere voorzieningen. Gelukkig weten steeds meer mensen op eigen kracht de weg naar onze Huizen te vinden.

Lerende omgeving

In de Huizen van de Wijk komen talenten tot bloei. Vrijwilligers kunnen zich er verder ontwikkelen en ook mensen die door een beperking een verminderd arbeidsperspectief hebben krijgen alle ruimte. Een aantal WSWers is bij ons actief als beheerder en wij bieden studenten van uiteenlopende opleidingen een praktijkgerichte leer-/werkomgeving. Calibris en Ekabo hebben ons dan ook aangemerkt als erkend leerbedrijf.
Lees meer over onze Leerwerktrajecten voor vrijwilligers.

Meer weten?

Neem contact op met één van de coördinatoren:

 • Delfshaven (alle Huizen van de Wijk)
  Rachid el Zohri
  06 - 5113 4151
  r.elzohri@wmoradar.nl
 • Centrum (de Kip)
  Ahmed Seali 
  06 - 5051 7272
  a.seali@wmoradar.nl
 • Centrum (de Nieuwe Gaffel)
  Mieke Sandifort
  06 - 5235 8096
  m.sandifort@wmoradar.nl 
 • Overschie (het Prachthuis)
  Frank Schenk
  010-4150514
  f.schenk@hetprachthuis.nl 

'Onze Huizen van de Wijk bieden een lerende omgeving, jaarlijks gaan er talloze stagiaires en vrijwilligers, met én zonder uitkering, met plezier aan de slag. Door bezig te zijn en bij te dragen aan een betere wijk voel je jezelf ook beter. En daar gaat het bij ons om! Wij willen sfeervolle en open plaatsen creëren voor maatschappelijke activiteiten voor & door bewoners, middenin de wijk.'

Onze Huizen van de Wijk

 • Huizen van de Wijk Delfshaven
  Schiemond, Pier 80, Westervolkshuis, Post West, De Put, VEC Pier 80
 • Huizen van de Wijk Centrum
  Kipstraat, de Nieuwe Gaffel
 • Tussendijken
  Pop Up store: Peoples Power 

 

 

Delen

Meer thema's