wmo radar > Alles over het samenwerkingsverband SET

Alles over het samenwerkingsverband SET

Stimuleringsregelingen eHealth Thuis

Innovatieve technologie en slimme apparaten bieden uitkomst voor de druk die op zorg en welzijn staat. Maatschappelijke en demografische ontwikkelingen stellen de gemeente en diverse zorg- en welzijnsorganisaties de komende jaren voor een grote opgave; het personeelstekort en tegelijkertijd de stijging van mensen met een zorgbehoefte. Met slimme apparaten en hulpmiddelen vergroten we de zelfredzaamheid van Rotterdammers en verlagen we de druk op zorg en welzijn.

Rotterdamse zorg- en welzijnspartijen maken samen eHealth toegankelijk voor alle bewoners

In samenwerking met gemeente Rotterdam en verschillende Rotterdamse zorg- en welzijnsorganisaties is slimme zorg, ook wel eHealth genoemd, straks op grote schaal in Rotterdam beschikbaar. Met wmo radar en Lelie Zorggroep als kartrekker hebben Rotterdamse zorg- en welzijnsorganisaties zich verenigd in het samenwerkingsverband SET: Stimuleringsregeling eHealth Thuis. Door eHealth te combineren met traditionele ondersteuning kunnen meer Rotterdammers langer en met meer comfort thuis blijven wonen.

Wat houdt het samenwerkingsverband in?

Alle partijen hebben afgesproken om samen eHealth te implementeren bij Rotterdammers. Om eHealth op grote schaal in te zetten, nemen we de grootste drempel weg: het gebrek aan kennis bij professionals. De deelnemende zorg- en welzijnsorganisaties leiden op, die op hun beurt weer collega’s en vrijwilligers trainen. De organisaties richten een uitleenstructuur in met vaste uitgiftpunten. Daar kunnen Rotterdammers terecht voor het lenen van slimme apparaten zoals tablets en smartphones en voor hulp bij het gebruik van apps en bijbehorende gekoppelde sensoren.

Slim In Huis

We noemen dit project ‘Slim in Huis’, omdat we eHealth combineren met traditionele ondersteuning waardoor meer Rotterdammers langer en met meer comfort thuis kunnen blijven wonen.