wmo radar > Nieuwsbrief > Juli 2021 > Start VIT 010 Delfshaven

Start VIT 010 Delfshaven

Eind mei zijn we met twee groepen bewoners uit Delfshaven gestart met het VIT 010 programma in samenwerking met SMART Vitaal. Naast Delfshaven zijn we ook in het centrum gestart met een groep bewoners.

Via o.a. huisartsen, praktijkondersteuners en collega’s van de domeinen binnen wmo radar, hebben uiteindelijk 18 enthousiaste deelnemers zich aangemeld. Bewoners in de leeftijd van 45 t/m 67 jaar hebben deelgenomen aan een zestal themabijeenkomsten waarin gezonde voeding, bewegen, mentale gezondheid en vitaliteit centraal stond. Kathleen van voedings- en bewegingspraktijk ‘’MoveDis’’ heeft de fysieke bijeenkomsten samengesteld en geleid. Naast deze bijeenkomsten konden de deelnemers ook hun eigen vitaliteit volgen via het platform van SMART Vitaal. Hierbij werden ze ondersteund door Josette van Splunter en Suzana Zornic, beiden werkzaam bij wmo radar. Zij waren wekelijks aanwezig.

Op 14 juli is er een terugkomdag met de deelnemers. Onder het genot van een gezonde lunch gaan we samen onderzoeken waar de behoeftes liggen om verder te werken aan de eigen vitaliteit. Want hier stopt het niet. In het najaar zullen we opnieuw dit aanbod doen voor bewoners uit Delfshaven. We kijken uit naar de start van deze nieuwe groepen. Vind je het leuk om te kijken wat SMART Vitaal doet? Neem dan een kijkje op hun website.