wmo radar > Nieuwsbrief > Juni 2021 > Wijksafari Coolhaveneiland

Wijksafari Coolhaveneiland

Op woensdag 26 mei was het eindelijk zo ver! We konden weer iets moois organiseren voor bewoners en wijkpartners uit Coolhaveneiland. Dit keer een netwerkbijeenkomst in de vorm van een wijksafari.

We merkten dat veel mensen behoefte hadden om elkaar weer te ontmoeten en informatie met elkaar uit te wisselen. Dit was dus een mooie manier om in deze behoefte te voorzien, met inachtneming van de corona-regels.

 

De gebiedsnetwerker en buurtcoach uit de wijk hadden een route uitgestippeld langs een aantal bekende en onbekende plekken in Coolhaveneiland. De route ging langs Jobs-Score, Meidenvilla, Schat van Schoonderloo, kunstenaars Willem de Kooning, het nieuwe Wijktrefpunt, Poundcake en werd afgesloten bij Lloyd Multiplein bij TOS.

Ondanks het slechte weer zijn er ongeveer 30 deelnemers gestart met de wandeling. Er werd gewandeld in groepjes van vier en zij kregen informatie over de verschillenden locaties.

Tijdens de wijksafari zijn er nieuwe contacten ontstaan tussen bewoners en wijkpartners.

Ook voor wmo radar kunnen er in de toekomst uit deze contacten mooie samenwerkingen voortvloeien, met name in het gebruik van de nieuwe locatie aan de Oostkousdijk.

Dit zijn waardevolle momenten waarin we signaleren, verbinden en weer nieuwe acties kunnen opzetten in de wijk.

 

Na de wandeling was er behoefte aan iets warms. Willem Beekhuizen ving, in zijn theetuin op het Lloyd Multiplein, de deelnemers aan het eind op met een warm bakje koffie en thee.

Vrijwilligers en bewoners Jamilah, Kok en Naima verzorgden een avondmaaltijd bestaande uit een broodje met een heerlijke soep.

 

Met input van de deelnemers willen we in het najaar opnieuw een verassende wijksafari organiseren!

 

*Voor alle weetjes, activiteiten, ontwikkelingen, informatie wijkpartners etc. in en over Coolhaveneiland, kijk op de website www.coolhaveneiland.nl