wmo radar > Nieuwsbrief > Juni 2021 > Taalbureau wmo radar: campagne rondom vaccinatie

Taalbureau wmo radar: campagne rondom vaccinatie

Het taalbureau van wmo radar vindt het belangrijk om de deelnemers van de taalgroepen goed te informeren over het coronavaccin. Er is veel (ook foutieve) informatie in omloop; mensen vertellen verschillende verhalen en gebruiken verkeerde informatiebronnen. En natuurlijk is er veel informatie niet toegankelijk als je de Nederlandse taal niet of weinig beheerst. Vertrouwen in de overheidsinstanties speelt ook een rol bij de keuze of je je wel of niet laat vaccineren.

 

Het Taalbureau stimuleert en faciliteert de taalvrijwilligers om het gesprek aan te gaan over vaccinatie. Belangrijk hierbij:

  • Vaccineren is niet verplicht. Je beslist zelf (dus niet je kinderen en/of familieleden) of je wel of niet een vaccinatie wilt.
  • Goede informatie over vaccineren is belangrijk!

 

Lesmateriaal

We hebben lesmateriaal samengesteld om het gesprek te kunnen voeren over vaccinatie. Het materiaal bestaat uit flyers met veel afbeeldingen, een korte uitleg en kaartjes met veel vragen over het wel of niet vaccineren, de bijwerkingen etc. Digitaal, via Whatsapp, verspreiden we verschillende korte filmpjes.

 

We zijn deze campagne gestart met de oproep “Ik stroop mijn mouw op”.