wmo radar > Nieuwsbrief > Juni 2021 > Dialoog tussen jongeren en de politie

Dialoog tussen jongeren en de politie

In de wijken Nieuwe Westen en Middelland hebben wij, de jongerencoaches van wmo radar, een dialoog georganiseerd voor jongeren die een gesprek willen aangaan met de politie en de gemeente. We zijn gestart met een etentje in Huis van de Wijk Post West, gemaakt door de Tafelvanzeven. Onderwerp van het gesprek was Etnisch Profileren. Er waren drie agenten en ongeveer 18 jongeren aanwezig. De avond werd geleid door een van de jongeren. Er werd gebruik gemaakt van stellingen en video’s waarbij de jongeren en de politie konden aangeven of ze het hiermee eens of oneens waren. Ze kregen ook de ruimte om hun eigen stellingen en/of ervaringen met elkaar te delen.
De jongeren waren blij dat ze de kans kregen om kritische vragen te stellen. Ook de politie heeft de jongeren vragen gesteld waardoor ze meer begrip voor elkaar kregen en dichter tot elkaar zijn gekomen.

 

De politie heeft aangeboden om een training te verzorgen voor jongeren die bij de politie willen werken. Daarnaast mogen een groep jongeren een dag met de politie meelopen.