wmo radar > Nieuwsbrief > Vrijheidssoep ook in Delfshaven

Vrijheidssoep ook in Delfshaven

Stichting Vrijheidssoep Rotterdam levert voor het tweede jaar achtereen blikken vegetarische tomatensoep die in heel Rotterdam uitgedeeld worden. Zo ook in Delfshaven. De blikken soep kon je op 5 mei eten, zodat er toch een gevoel van verbondenheid ontstond. Jongerencoaches van wmo radar Delfshaven  en de Huizen van de Wijk Delfshaven deden mee. Het uitdelen van de soep hebben we natuurlijk niet alleen gedaan.

In aanloop naar Bevrijdingsdag was er een mooie samenwerking. Graag willen we dan ook de volgende organisaties hartelijk danken voor de samenwerking;

Wijkpastoraat Rotterdam West (Jan van Diepen), Stichting Het Nozepandje, sleutelfiguren in de wijk het Nieuwe Westen, De Verbindingskamer, Stichting Yess, Stichting Annie’s Eetclub Spangen, Rini Vermeulen en de bewonerscommissie van de Gijsingflat in de wijk BoTu. Met sponsering van Coalitie Erbij hebben we heel wat bewoners blij kunnen maken.

De soep is uitgedeeld aan bewoners die een steuntje konden gebruiken. Tijdens het uitdelen maakten we gelijk een praatje. Met deze gesprekken hebben we ook bewoners kunnen helpen die een hulpvraag hadden. In totaal hebben we 200 soepblikken uitgedeeld. Naast een blik soep ontvingen de bewoners ook een placemat met daarop een leuk spel en een vriendelijke kaart van de burgemeester.

Wmo radar doet vaker mee aan deze uitdeelacties. Daarbij zoeken we nadrukkelijk de samenwerking met partners en sleutelfiguren in de wijk. We pakken daarmee onze signalerende rol op en verbinden bewoners en partners met elkaar. Hierdoor blijven we goed op de hoogte van wat er in de wijk speelt en welke ondersteuning er nodig is. Wilt u meer weten of heeft u suggesties voor onze uitdeel-, aanbel- of andere acties in de wijk? Neem dan contact met ons op via de buurtcoach van uw wijk.