wmo radar > Zomeractiviteiten senioren

Zomeractiviteiten senioren

Ouderen ontmoeten elkaar tijdens jaarlijks zomerprogramma

Er is een groep ouderen die in de zomer niet op vakantie gaat., bijvoorbeeld vanwege een smalle beurs, een klein netwerk of fysieke beperkingen. Eenzaamheid ligt op de loer, zeker nu corona nog steeds heerst. Wmo radar en partners uit de wijk hebben ook dit jaar weer de handen ineen geslagen en een informatief, creatief en gezellig zomerprogramma samengesteld. Ouderen uit Delfshaven kunnen elkaar ontmoeten en met elkaar plezier maken. Zo ontstaan er blijvende contacten. Ook is onze ervaring dat mensen elkaar soms gaan helpen met dagelijkse dingen zoals boodschappen of een wandelingetje. Dus naast het plezier dat ouderen hebben, is het zomerprogramma ook nuttig om steun te vinden bij elkaar. De buurtcoaches van wmo radar plus de vrijwilligers uit de wijk, begeleiden de ouderen en gaan met hen in gesprek. Zo komen we veel te weten over wat er speelt en aan welke activiteiten zij behoefte hebben.

De partners die meewerken aan het programma zijn: Droomtheater, de Voedseltuin, Natuurstad en een kunstenares uit de wijk. Het Laurensfonds financiert het programma. Tot dusver heeft er een kookworkshop bij de Voedseltuin plaatsgevonden, is er een interessante rondleiding geweest bij het RET museum en hebben ouderen genoten van pannenkoeken in Huis van de Wijk het Westervolkshuis. We gaan nog veel meer doen. Denk aan een bezoek aan brouwerij De Pelgrim, een poppenspelvoorstelling van Het Droomtheater en bloemstukken maken bij Natuurstad.

Wmo radar zoekt de samenwerking met partners bij het bestrijden van eenzaamheid bij ouderen. Daar is dit jaarlijkse zomerprogramma een voorbeeld van. Als u ideeën heeft of hierbij wilt aansluiten, neem dan contact op met Eric Devoghele 06-11313866 of edevoghele@wmoradar.nl.