wmo radar > Zingeving in het sociaal domein

Zingeving in het sociaal domein

Samen betekenis geven

Een prachtig voorbeeld van samenwerking rond zingeving door een geestelijk verzorger en een buurtcoach in de dagelijkse praktijk van een wijkcentrum is te zien in de video: ‘Zingeving in het sociaal domein – Praten over levensvragen’. Collega’s Irene van Binsbergen en Esther de Jong-Mudde doen hun verhaal over samenwerken in de ondersteuning bij levensvragen. De video is geproduceerd in samenwerking met Agora.

Buurtcoach en projectleider Gezondheid en Welzijn bij wmo radar, Esther de Jong-Mudde: “Het is voor mij soms lastig om vragen te stellen over bijvoorbeeld verlies. Goed dat we daar nu training in krijgen van de geestelijk verzorger. En samen te werken, want een geestelijk verzorger heeft meer tijd en de juiste expertise om in te gaan op zingevingsvragen. Geestelijk verzorger Irene van Binsbergen en projectleider ‘Het Goede Gesprek’ bij wmo radar: “Zo sta je mét elkaar om een bewoner heen in de ondersteuning voor een zo mooi en zinvol mogelijk leven.”

Masterclass Zingeving in het sociaal domein

Agora organiseert in samenwerking met ZonMw verschillende masterclasses. Tijdens de eerste Masterclass stond het belang van ‘Zingeving in het Sociaal Domein’ centraal. Professionals leggen uit hoe samenwerken de sleutel is. Een uitgebreid artikel over deze Masterclass is beschikbaar op de website van Agora. Ook kun je hier de Masterclass terugkijken.