wmo radar > Wmo radar blijft welzijnsaanbieder in Centrum

Wmo radar blijft welzijnsaanbieder in Centrum

Samen voor preventie in het Centrum

Wmo radar is sinds 1 juni gestart met de nieuwe welzijnsopdracht: ‘Heel de stad’. De welzijnsorganisatie is een vertrouwd gezicht in Rotterdam-Centrum. De focus in de nieuwe welzijnsaanpak ligt op jeugd en ouders, senioren en Rotterdammers in een kwetsbare situatie. De gemeente Rotterdam is blij om de samenwerking met wmo radar voort te zetten.

Voor wmo radar wordt preventie hét uitgangspunt in de nieuwe welzijnsopdracht. Zo besteden ze aandacht aan de ontwikkeling van kinderen en tieners in hun groeiproces naar volwassen Rotterdammers. Ook gaat wmo radar verder met de Powerklas+ en introduceren ze Playgrounds010, een pleinprogrammering die net als Powerklas+ de betrokkenheid van ouders stimuleert. Voor senioren wordt een breed scala aan activiteiten georganiseerd, zoals gezondheidschecks en valpreventietrainingen. Daarnaast kunnen senioren wekelijks terecht in buurtkamer De Kip voor deelname aan activiteiten en een gezonde lunch. Kwetsbare bewoners kunnen met hun ondersteuningsvragen terecht bij het kansenbureau of deelnemen aan de aanpak herstelgericht werken.

Nieuwe programmering

De gemeente heeft ervoor gekozen om het welzijnsbudget in te zetten voor wijken waar meer aandacht nodig is. Daardoor kan de wijkinzet per wijk verschillen. Wijken met meer sociale uitdagingen krijgen naar verhouding meer welzijnswerk.

Dit betekent voor het Centrum dat het budget verminderd is ten opzichte van voorgaande jaren. Er is afscheid genomen van collega’s en met een nieuw team van zowel bekende als nieuwe gezichten gaat wmo radar met veel zin aan de slag.

Focus

Met dus een focus op preventie. Dankzij de opgedane kennis en ervaring van de afgelopen jaren gaat wmo radar samen met bewoners en partners in de wijk Rotterdammers ondersteunen. Vanaf 1 juni is er naast bestaand aanbod ook nieuw aanbod. Zoals wmo radar zegt: ‘Zo gaan jij+ik samen vooruit, de nieuwe samenleving is namelijk van ons allemaal!’.

 

Naast Centrum, is wmo radar de komende jaren ook welzijnsaanbieder in Charlois, Delfshaven en Overschie. Bekijk het volledige overzicht op de website van gemeente Rotterdam.