wmo radar > Wmo radar bestaat 10 jaar

Wmo radar bestaat 10 jaar

Zo kwamen (én gaan) jij + ik samen vooruit

Dit jaar vieren we het 10-jarig bestaan van wmo radar met een groot feest voor vrijwilligers, bewoners en collega’s. In 2012 kreeg wmo radar haar eerste gunning, en die was direct in de roos: Rotterdam Centrum. Dat was tegelijkertijd één van de leukste gunningen die er is geweest. Alle ondernemingslust, innovatie en nieuwe vormen van organisatie bleken mogelijk. Wmo radar is ontworpen om nieuw, aansluitend sociaal werk uit te voeren met meer ruimte voor bewoners. En meer vertrouwen op de eigen kracht van bewoners, op basis van wederkerigheid. De organisatie groeide – met inmiddels vier deelgebieden – al snel en is niet meer weg te denken uit het Rotterdamse.

Zonder vrijwilligers geen wmo radar

Op 19 juni zijn in Huis van de Wijk de Kip, waar het allemaal begon, vrijwilligers gehuldigd. Vanuit elk deelgebied waar wmo radar welzijnswerk uitvoert, hebben vrijwilligers een onderscheiding in ontvangst genomen. Zij vertegenwoordigen 400 vrijwilligers die werkzaam zijn bij wmo radar en zich inzetten voor de buurt. En waarmee? De diversiteit aan werkzaamheden is enorm: als gastvrouw, klusser, budgetcoach, taaldocent, huisbezoeker, trainer, beweegcoach, plantenverzorger, kok, keukenhulp, ondersteuner bij NAH groepen/ digitale vaardigheidslessen en ga zo maar door. Hun inzet is niet alleen de helpende hand. Vrijwilligers geven ons informatie over hoe het gaat in de wijk en haar bewoners. Vrijwilligers nemen initiatieven die aansluiten. Ze brengen vrolijkheid en gastvrijheid. Vrijwilligers verbinden bewoners aan elkaar. Hierdoor krijgen bewoners meer contacten, meer kennis en kunnen meer onderling oplossen. Dat geeft welzijn. Wmo radar wil deze vrijwilligers vooruithelpen en begeleidt waar mogelijk naar betaald werk. Bovendien hebben we ook bewoners die zich al 10 jaar inzetten bij wmo radar. Daar zijn wij heel erkentelijk voor: in het najaar wordt dit gevierd met een groot knalfeest.

Han Paulides gaat met pensioen, maar DNA blijft

Naast allerlei prachtige mijlpalen staan we stil bij het vertrek van Han Paulides. Han gaat met pensioen en stopt per 1 juli 2023 als directeur van wmo radar. Als één van de grondleggers van wmo radar stond Han 10 jaar aan het roer. Hij laat een aantal dominante waarden achter die hebben bijgedragen aan het DNA van de organisatie. Zo is Han de bedenker van onder andere RIT010 (het Radar Innovatie Team) en de WIE-focus (een mindset en werkwijze). WIE staat voor Wederkerigheid, Informeel netwerk en Eigen kracht. De WIE-focus is opgenomen als basis van het leer-ontwikkeltraject in alle buurt- en wijkteams van wmo radar. Later ook bij Incluzio, het moederbedrijf.

Janine de Vries nieuwe directeur wmo radar

Janine de Vries is benoemd als nieuwe directeur van wmo radar. Zij volgt per 1 juli Han Paulides op in de Maasstad. Met 9 jaar ervaring binnen Incluzio is Janine geen onbekende in het sociaal domein. Janine: ‘Ik kijk er enorm naar uit om samen met collega’s, vrijwilligers, stagiair(e)s en partners uit de stad impact te gaan maken met en voor Rotterdammers. Samen komen we vooruit!”