wmo radar > Vrijwilligers bedankt!

Vrijwilligers bedankt!

Zonder vrijwilligers zou wmo radar niet bestaan

Het 10-jarig jubileum van wmo radar sluiten we knallend af: tijdens een groot feest op de raderboot werden onze vrijwilligers in het zonnetje gezet. Onder het genot van de Rotterdamse skyline hebben we heerlijk gegeten, gezongen en gedanst.

“Met dit feest bedanken we onze vrijwilligers voor hun trouwe en fantastische inzet”, vertelt Jelena Grmas, vrijwilligerscoördinator bij wmo radar. “Samen zorgen we voor een fijne leefomgeving voor iedereen in de wijk. Vrijwilligers hebben een belangrijke functie in de Rotterdamse samenleving. Zo worden de wijkmaaltijden in Rotterdam Charlois mogelijk gemaakt door de betrokkenheid en inspanning van vrijwilligers. Verder helpen vrijwilligers bij de bestrijding van armoede, omdat ze bewoners ondersteunen bij het aanvragen van allerlei voorzieningen. Die toewijding bevordert de sociale cohesie en bestrijdt eenzaamheid.”

Chia Faria, tevens vrijwilligerscoördinator bij wmo radar, vult aan: “De werkzaamheden van vrijwilligers lopen sterk uiteen. Zij zijn gastvrouw, budgetcoach, taaldocent, huisbezoeker, beweegcoach, keukenhulp, klusser enzovoorts. Bovendien brengen vrijwilligers vreugde en gastvrijheid. Ze zorgen voor passende initiatieven, maken de activiteiten in de wijk mogelijk en verbinden bewoners aan elkaar. En zo gaan we samen vooruit!”

 

Nationale Vrijwilligersdag

Op 7 december is het de ‘Dag van de Vrijwilliger’. Maar dat is zeker niet de enige dag waarop wij onze vrijwilligers erkennen. Wij waarderen ze elke dag. Vrijwilligers zijn immers de kurk waar de sociale basis – het welzijn – van Rotterdamse wijken op drijft. Toch staan we op bepaalde dagen, zoals de Dag van de Vrijwilliger, éxtra stil bij de inzet van onze bevlogen vrijwilligers.

In Rotterdam Charlois organiseren we verschillende workshops ter ontspanning, gevolgd door een diner met een live optreden van de lokale band ‘De Hoekmatties’. In Centrum draaien we de rollen om: daar koken de medewerkers van wmo radar heerlijke maaltijden voor vrijwilligers. Het team in Overschie pakt uit met een uitgebreide borrel. En vanuit verschillende Huizen van de Wijk in Delfshaven organiseren we uiteenlopende (culinaire) activiteiten: van ontbijt tot diner en van biljarten tot swingen op de dansvloer.

 

Maak impact op jouw manier

Vrijwilligerswerk verbindt bewoners op een informele manier met elkaar en stimuleert daarmee de verbinding binnen wijknetwerken. Met ruim 500 vrijwilligers werken we bij wmo radar dagelijks met veel plezier samen. Vrijwilligerswerk is er in allerlei vormen. Zo werken we met vrijwilligers die al jarenlang bij ons actief zijn, sociale contacten opdoen in de buurt of mensen die doorgroeien naar betaald werk of een opleiding. Ook gaan bewoners naast hun betaalde baan geregeld bij ons aan de slag. Zij werken een paar uur in de week als docent/coach, bieden een luisterend oor of helpen bij het invullen van formulieren.

Wil jij het verschil maken voor een ander? En je inzetten voor jouw wijk? Kies uit de vele opties voor vrijwilligerswerk dat bij jou past en maak impact op jouw manier. Kom voor meer informatie vrijblijvend langs voor een kop koffie in het Huis van de Wijk of stuur een e-mail naar: info@wmoradar.nl.