wmo radar > Uitwisselingsprogramma Erasmus+ Project GEN E

Uitwisselingsprogramma Erasmus+ Project GEN E

Wederzijds respect begint op jonge leeftijd

Sociale duurzaamheid staat bij wmo radar centraal, we sluiten niemand uit. Daar zijn diversiteit en inclusie belangrijke onderdelen van. Mannen en vrouwen zijn gelijk en we maken geen onderscheid in ras, geloof of geaardheid. Inclusiviteit begint bij het respecteren van verschillende standpunten en meningen. En dat begint natuurlijk op jonge leeftijd.

Uitsluiting en ongelijkheid kan namelijk een negatief effect hebben op het leven van jongeren. Door ze kennis te laten maken met verschillende (culturele) achtergronden, standpunten en persoonlijke verhalen, moedigen we jongeren aan om te zijn wie ze willen zijn. Zo ontdekken jongeren zonder stigma’s wie ze zijn en waar ze in geloven. Bovendien creëer je wederzijds respect.

 

Erasmus+ Youth Exchange: Project GEN E

De komende zomer organiseert Fairspace een 10-daagse uitwisselingsproject in Kroatië. Speciaal voor 24 jongeren uit Kroatië, Servië en Nederland. Tijdens de uitwisseling staan sociale inclusie, gendergelijkheid en genderrechtvaardigheid centraal. Diverse achterliggende thema’s worden behandeld op een educatieve – en toch informele – manier. Denk aan het creëren van social media campagnes door storytelling en het ontwikkelen + de uitvoering van een theatervoorsteling. Ook worden er allerlei workshops over straatintimidatie georganiseerd. Naast de unieke ervaring draagt het project bij aan de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden, zoals: communicatieve vaardigheden, samenwerking, zelfverzekerdheid en spreekvaardigheid (door het geven van presentaties).

Vanuit wmo radar zijn vier jongeren geselecteerd voor deelname. Zij ontmoeten 20 andere jongeren met verschillende etnische achtergronden en identiteiten. Samen gaan ze in een zomerse setting op een Kroatische camping aan de slag met een uiteenlopend programma waarbij zij hun ideeën en ervaringen uitwisselen. Vandaag is deze bijzondere reis begonnen. Dus houd onze nieuwsberichten vooral in de gaten. Want binnenkort brengen we (met de jongeren) verslag uit!

Youth Exchange: Project GEN E

Over Fairspace

Fairspace is gevestigd in Nederland en is onderdeel van een internationaal netwerk van lokale vrijwilligers en activisten. Fairspace werkt aan een veilige en inclusieve openbare ruimte. De visie van Fairspace is een inclusieve samenleving waarin iedereen ongeacht geslacht, ras, gender of uiting van gender, zich veilig voelt in de openbare ruimte.

Lees meer over Fairspace