wmo radar > Streetwise Cup 2023

Streetwise Cup 2023

Op zaterdag 24 juni vond eindelijk het langverwachte hoogtepunt plaats. In het stralende sportcomplex van RSC Alliance werd de finale van de Streetwise Cup, het Nederlandse kampioenschap straatvoetbal 2022-2023, gespeeld. Van de 6500 enthousiaste kinderen, verdeeld over zo’n 800 teams uit 59 gemeenten, die het afgelopen jaar de voorrondes en de halve finale speelden op hun Krajicek Playground of Cruijff Court, waren er uiteindelijk 27 teams overgebleven voor de finale.

Team Rotterdam Charlois
Een van deze teams bestond uit meiden afkomstig uit Rotterdam Charlois, in de leeftijdscategorie 13 tot 15 jaar. Na een voorronde op het Rilland Bath Krajicek Playground en een stadsfinale mochten deze meiden hun talenten op een nationaal podium laten zien. Wat dit team extra bijzonder maakte, was dat 6 van de 9 meiden jonger dan 13 waren en dus meededen in een oudere leeftijdscategorie.

Finale
Na spannende poulewedstrijden tegen teams uit Den Haag, Roosendaal, Enschede, Tilburg en Gorinchem, kwamen de dames opnieuw uit tegen het team uit Roosendaal in de finale. En zoals de foto wellicht al verraadt, werden de meiden uit Rotterdam Charlois gekroond tot Nederlands kampioen straatvoetbal en brachten zij de Streetwise Cup mee naar Rotterdam, dit alles onder begeleiding van Camillo Buskop, kind- en tienerwerker bij wmo radar Charlois.