wmo radar > Ouderen worden meer weerbaar in Charlois

Ouderen worden meer weerbaar in Charlois

De deurbel of telefoon gaat. Wanneer is het fraude of oplichting? Deze vraag staat centraal in onze weerbaarheidstraining. Ouderen wonen steeds langer thuis en daarom wil wmo radar ze ondersteunen zodat zij meer weerbaar worden. Hiervoor hebben wij een speciaal programma ontwikkeld waarin een aantal onderwerpen worden behandeld:

  • omgaan met onveilige situaties thuis en op straat
  • veilig internetten en bankzaken doen
  • hoe regel je zaken voor in de toekomst?

Voor de weerbaarheidstraining hebben we de samenwerking met Huis van de wijk ‘De Nieuwe Nachtegaal’ opgezocht. Dit is namelijk de locatie waar senioren in Rotterdam Charlois de training kunnen volgen. Tevens heeft de Nieuwe Nachtelijk samen met Gemeente Rotterdam geholpen bij de werving van deelnemers. In totaal werden de vier bijeenkomsten bezocht door 15 deelnemers van 55 jaar of ouder.

Wijkagent Sjoerd de Groot en wijkverpleegkundige Betty van der Stam – Keizer, leverde een bijdrage aan het programma terwijl de deelnemers zelf veel ervaringen uitwisselden en elkaar tips gaven. Nadat zich een vervelend incident heeft afgespeeld in een seniorencomplex leeft vaak de behoefte om specifieke onderwerpen te bespreken. Momenteel verkennen we samen met onze partners de mogelijkheden om, naast de jaarlijkse weerbaarheidstraining, ook een training op maat aan te bieden in seniorencomplexen.