wmo radar > Ouderen leren hun talenten (opnieuw) ontdekken

Ouderen leren hun talenten (opnieuw) ontdekken

Iedereen heeft talenten en dromen. En dat verandert gelukkig niet naar mate we ouder worden. Daarom is het zo mooi om met ouderen over hun talenten en dromen in gesprek te gaan. Zodoende volgen buurtcoaches, seniorencoaches en vrijwilligers van wmo radar een training over ‘Talentenscans’. Een talentenscan is een methode om met ouderen in gesprek te gaan over hun dromen, vaardigheden, talenten en hobby’s. Tijdens de training oefenen we met de scans en voeren we leuke gesprekken over elkaars talenten. Aan de hand van een uitgebreide set kaarten ga je met elkaar in gesprek over vragen als:

  • “Waar weet je veel van af?”
  • “Wat doe je graag?”
  • “Op welke plekken kom je graag?”
  • “Voor welke doelen wil jij je inzetten?”

De Talentenscan is ontwikkeld door Humanitas en Stichting Mens Centraal. Ook de training wordt  door deze twee organisaties verzorgd. De komende tijd gaan verschillende medewerkers en vrijwilligers van wmo radar met ouderen in gesprek aan de hand van de Talentenscans. We zijn heel benieuwd wat dat gaat opleveren!

Netwerk Tijdloos Talent

Netwerk Tijdloos Talent is een samenwerking tussen verschillende organisaties in de stad Rotterdam; Stadstrainers, Pluspunt, Super Actief, Anders Ouder Worden, Humanitas, Zorgzaam010, Stichting Mens Centraal, Kansrijk Ondernemend Welzijn en wmo radar. Gezamenlijk worden er diverse activiteiten opgezet om het talent van 55-plussers in onze stad Rotterdam te vinden. Netwerk Tijdloos Talent richt zich op het ontdekken en vinden van (nieuw) talent met als doel deze in te kunnen zetten in de stad, om zo het activiteitenaanbod uit te breiden en invulling te geven aan de zinvolle dag.