wmo radar > ‘Met Alle Liefde’ op bezoek bij Mantelfoon

‘Met Alle Liefde’ op bezoek bij Mantelfoon

Een kijkje in het leven van jonge mantelzorgers

De serie ‘Met alle liefde’ – van OPEN Rotterdam – geeft ons een kijkje in het leven van de jonge Rotterdamse mantelzorgers. We zien wat voor zorg zij geven, voor wie ze zorgen en vooral welke impact de mantelzorg op ze heeft.

Dit seizoen brachten de makers van het programma een bezoek aan Mantelfoon, een centraal steunpunt voor Mantelzorgers (een samenwerking van De ZorgCentrale en wmo radar met subsidie van de gemeente Rotterdam). Bekijk de aflevering waarin collega Anniek meer vertelt over haar ervaringen als mantelzorgcoach bij Mantelfoon.

Mantelfoon helpt al een heleboel mensen, maar toch zijn jonge mantelzorgers moeilijk te bereiken. “Het heeft waarschijnlijk te maken, met dat zij zichzelf niet herkennen in dat beeld of woord: mantelzorger.” vertelt Anniek, “Maar het komt ook doordat zij door familie, vrienden en ook door professionals niet gezien worden als mantelzorgers.” Extra lastig dus. Het kan volgens Anniek helpen om er rekening mee te houden dat iedereen een mantelzorger kan zijn en goed je ogen op te houden.

Ook de eerste, tweede en derde aflevering zien? Bekijk ze op de site van OPEN Rotterdam.

Naar OPEN Rotterdam.nl