wmo radar > Maak kennis met vrijwilliger Irene Jurink

Maak kennis met vrijwilliger Irene Jurink

Irene Jurink is één van onze vrijwilligers, in Rotterdam Charlois, en zet zich in als taalvrijwilliger in Huis van de Wijk Oud Charlois. Irene woont acht jaar in Oud Charlois en omschrijft de buurt als een fijne mix aan diversiteit met uiteenlopende culturen. Hier voelt zij zich thuis. Irene heeft bijzonder veel meegemaakt in haar leven. Zo heeft zij op 40-jarige leeftijd een beroerte doorgemaakt. Ook is er 9 jaar geleden spierreuma bij haar gediagnosticeerd. Toch staat deze vrolijke en betrokken vrouw van 63 jaar bijzonder positief in het leven. Want op een goede dag voelt zij zich nog 40 jaar oud.

Als vrijwilliger begon Irene 20 jaar geleden met het geven van Nederlandse taallessen. Sinds vorig jaar geeft ze bij wmo radar elke woensdag van 09:00 uur tot 11:00 uur Nederlandse les aan analfabeten. Daarnaast verzorgt Irene inmiddels ook creatieve knutsellessen in het Huis  van de Wijk. Dit initiatief heeft ze zelf opgezet.
“Het is vrij intens om deelnemers te leren lezen en schrijven. Maar dat is het allemaal dubbel en dwars waard. Ik zie hoe cursisten leren lezen en schrijven en hoe daarmee hun vaardigheden groeien. Dat geeft bijzonder veel voldoening en daar ben ik erg trots op”, vertelt Irene.
“Ik voel me erg welkom bij wmo radar, het is een prettige organisatie met een fijne sfeer. Wmo radar biedt veel mogelijkheden en organiseert uiteenlopende activiteiten voor buurtbewoners.”

 

Verhaal aangeleverd door Farish Bhaggoe (Coördinator Huis van de Wijk Oud Charlois)