wmo radar > Internationale Vrouwendag Delfshaven

Internationale Vrouwendag Delfshaven

Afgelopen vrijdag stond in het teken van internationale vrouwendag. Vanuit het vrouwencentrum (VEC-Pier80) in Bospoldertussendijken hebben vrouwen uit Delfshaven activiteiten geïnitieerd, gefaciliteerd door wmo radar en wijkorganisaties in de buurt. Door middel van een carrousel, konden groepjes vrouwen bij de betrokken wijkorganisaties – Huis van de Toekomst, Stichting Pauw en het Bollenpandje – aan feestelijke activiteiten meedoen. Het doel van de carrousel was om, naast de feestelijke bezigheden, de drempel voor vrouwen te verlagen zodat zij voortaan makkelijker bij buurtorganisaties binnenstappen.

In het vrouwencentrum konden vrouwen meedoen aan feestelijke activiteiten. Zo begonnen we met een kunstworkshop van beeldend kunstenaar, en tevens bewoner van Delfshaven, Hieke Pars. Ook werd een energieke Zumba workshop verzorgd door een bewoner die wekelijks les geeft in het vrouwencentrum. Fatima, ervaringsdeskundige van de Herstelacademie in de wijk, voerde de interventie ‘’Tegeltjes wijsheid’’ uit, waarbij tevens ruimte was om met elkaar in gesprek te gaan. Verder stond op het programma: een henna artiest, samen koken, een muziekale workshop van zangeres Muriel en een uitgebreide lunch.

Wethouder Natasha Mohamed – Hoesein, verantwoordelijk voor de thema’s armoedebestrijding, schuldhulpverlening en taal, sprak de vrouwen toe en vertelde onder andere over het belang van financiële onafhankelijkheid.

In de avond was het eveneens feest, met een heerlijk diner, een DJ en een optreden van twee buikdanseressen. Met een opkomst van 200 vrouwen kijken we terug op een geslaagde (vrouwen)dag!

 

*Vanwege privacy redenen plaatsen we geen foto’s van de deelnemers bij dit bericht.