wmo radar > Hogeschool Rotterdam presenteert positieve onderzoeksresultaten over valpreventie aanbod van wmo radar

Hogeschool Rotterdam presenteert positieve onderzoeksresultaten over valpreventie aanbod van wmo radar

Kenniscentrum Zorg en Innovatie van de Hogeschool Rotterdam presenteert positieve onderzoeksresultaten over valpreventie aanbod van wmo radar

In september is Maarten Schmitt (Lector Bewegen naar Gezondheid) van Hogeschool Rotterdam gestart met een onderzoek naar ons valpreventieprogramma MinderVallen.MeerBewegen. Uit de resultaten van het huidige onderzoek blijkt dat alle respondenten erg positief zijn over de cursus. Deelnemers waren positief over de aangeboden inhoud en benoemen daarnaast het sociale aspect als kracht van het programma. De verbinding tussen zorg en welzijn én de wijkgerichte benadering met veel relevante partners uit de wijk zijn de kracht in dit programma. Wat nog ontbreekt is vervolgmonitoring van de deelnemers en een effectmeting.

Gemeente Rotterdam heeft de interventie van wmo radar inmiddels geadopteerd en in de brede welzijnsopdracht opgenomen. Alle welzijnsorganisaties bieden MinderVallen.MeerBewegen. aan senioren in de verschillende Rotterdamse deelgebieden aan.

Als volgende stap gaan we voor een officiële erkenning van deze interventie bij het RIVM. Daarmee kan het programma ook landelijk uitgerold worden. Dit is des te meer interessant vanwege de opdracht die alle gemeenten hebben om een ketenaanpak valpreventie te ontwikkelen.