wmo radar > Hand in handhaving

Hand in handhaving

Op woensdag 21 juli was het zover! In BoTu vond een eigen vorm van het Jachtseizoen plaats. Onder leiding van Jong BoTu en de jongerencoaches van wmo radar hebben zowel handhaving, de jeugdagent van Delfshaven en een groep van ruim dertig jongeren deelgenomen aan een uitgebreid programma.

Zowel de jongeren als de handhavers zijn begonnen met een laagdrempelig spel waarbij zij een ballon om de enkel van de ander kapot moesten trappen. Beide partijen zijn zo op speelse wijze (letterlijk) dichter tot elkaar gekomen! Vervolgens was het tijd voor het echte werk. De groep jongeren en handhavers zijn samen naar het Bospolderplein gegaan om daar te beginnen aan een supergrote uitdaging. De jongeren – van alle leeftijden – hadden namelijk allemaal de opdracht gekregen om zo lang mogelijk uit de handen van zowel de handhaving als de jeugdagent te blijven. Door middel van GPS coördinaten die om de vijf minuten werden verzonden naar de handhavers, konden de jongeren worden gevolgd. Na dit super spannende spel waarbij zowel de jongeren als de handhavers werden getest op hun conditie was het tijd om gezamenlijk terug te gaan naar Pier 80 voor een lekkere lunch!

In de middag hebben jongeren en handhavers een vervolg gegeven aan het programma door samen in dialoog te gaan. Door zowel de kinderen als jongeren werden thema’s zoals geweld en racisme besproken. De jeugd en handhavers hebben naar elkaar kunnen luisteren en van elkaar kunnen leren. Aan het einde van de dag hebben alle deelnemers een certificaat uitgereikt gekregen en hebben de winnaars van het Jachtseizoen en de dialoog een prijs mogen ontvangen.

Onze dank gaat uit naar alle jongeren, handhaving en de jeugdagent voor het meedoen aan de activiteit. Jong BoTu heeft een mooie middag neergezet waarbij zowel de jongeren als de handhavers tot elkaar zijn gekomen. Oud Mathenesse be prepared, want “Hand in handhaving” komt binnenkort ook naar jouw wijk!

Wil jij Hand in handhaving ook in jouw wijk?
Laat het ons weten en wie weet kan ook jij de handhaving en politie uitdagen voor deze super leuke activiteit. Contactpersoon is Irene Alami Merouni en bereikbaar op mobielnummer 06-83034709.