wmo radar > Groot openingsfeest in Delfshaven

Groot openingsfeest in Delfshaven

Drie nieuwe locaties in Oud Mathenesse & het Witte Dorp

Op 25 september vond de grote opening plaats van onze Huizen van de Wijk in Oud Mathenesse & het Witte Dorp. Met maar liefs drie nieuwe locaties in Delfshaven, aan de Poolsestraat en Bulgaarsestraat, hebben we dan ook flink uitgepakt! In deze blog vertelt collega Bastiaan van Hees (coördinator wmo radar) meer over het openingsfeest.

“Samen met vrijwilligers en studenten van Hogeschool Erasmus waren we vroeg in de weer om alles voor te bereiden”, zegt Bastiaan van Hees. “We hebben buurtbewoners verrast met veel activiteiten. Zo konden zij deelnemen aan diverse workshops en werd de catering verzorgd door de Tafelvanzeven (onderdeel van wmo radar). De jeugd kon terecht in onze Jongerenhub waar het jongerenteam een speciaal programma voor hen had opgezet. Ook burgermeester Aboutaleb kwam voor een buurtwandeling langs.”

Het hoogtepunt van de dag was de onthulling van de nieuwe locatienamen. In totaal hebben we 55 suggesties van bewoners uit de wijk ontvangen. De nieuwe namen zijn officieel onthult door Wethouder Judith Bokhoven samen met buurtbewoonster Joke Vosbergen.

Huis van de Wijk ‘De Inloop’ (Bulgaarsestraat 4)
Huis van de Wijk ‘De Kombuis’ (Poolsestraat 36)
Jongerenhub ‘La Casa Blanca’ (Poolsestraat 4)

Het was een geslaagde dag en bovenal een leuke start om de wijk kennis te laten maken met de nieuwe locaties. Én natuurlijk met het aanbod van activiteiten die wij onze bewoners bieden, zowel voor jong als oud.

“Terugkijkend op zaterdag 25 september was dit een goede kick-off voor een frisse start”, aldus Bastiaan. “Inmiddels zijn de verbouwing en verhuizing achter de rug. Nu nog paar puntjes op de i en dan gaan we aan de slag met bewoners en ondernemers in de wijk. Binnen onze Huizen van de Wijk heerst een sterk gevoel van gastvrijheid. Of je nu langskomt voor een taalles, een sportieve activiteit of simpelweg een lekker kopje koffie. Iedereen is welkom!”